fbpx
Γενική

Και επίσημα επτώχευσε η πολύπαθη ΣΕΠΕΚ

Στις 2 Οκτωβρίου σύμφωνα με επιστολή της συνδίκου στους προμηθευτές, δυο μέρες πριν τις εκλογές!!!

Σε πτώχευση οδηγήθηκε οριστικά και αμετάκλητα στις 2 Οκτωβρίου η πολύπαθη πρώην συνεταιριστική εταιρεία ΣΕΠΕΚ σύμφωνα με την επιστολή της συνδίκου κας Μαρίας Επ. Πυλαρινού η οποία ανέλαβε το δύσκολο αυτό έργο και απέστειλε τις σχετικές επιστολές στους προμηθευτές της εταιρίας, για να προβάλουν τις απαιτήσεις τους κατά της εταιρίας.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ
Στην επιστολή αναγράφονται τα παρακάτω:
«Με την παρούσα επιστολή σας κάνω γνωστό ότι με την υπ αριθμ. 20/2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (εκούσια δικαιοδοσία), όπως αυτή διορθώθηκε με την υπ αριθμ. 28/2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (εκούσια δικαιοδοσία), κηρύχθηκε σε πτώχευση η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΣΕΠΕΚ ΑΕ», που εδρεύει στην Εξοχή Ν. Ξάνθης.
Σύμφωνα με τα άρθρα 89 επ. του Ν. 3588/2007, οφείλετε μέσα σε προθεσμία τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης που κήρυξε την πτώχευση στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών, ήτοι από 2 Οκτωβρίου 2009 (έτος και τόμος ΞΙ, αριθμός φύλλου 9157, με αριθμό καταχώρισης 011158/Α), να αναγγείλετε την απαίτηση σας και να καταθέσετε, είτε αυτοπροσώπως, είτε δια πληρεξουσίου, τα έγγραφα σας, αποκλειστικά στη Γραμματέα των πτωχεύσεων στο Πρωτοδικείο Ξάνθης.
Η αναγγελία των απαιτήσεων γίνεται εγγράφως και πρέπει να περιλαμβάνει, εκτός των δικαιογράφων που στηρίζουν την απαίτηση, α) το είδος της απαίτησης, β) την αιτία, γ) το χρόνο γέννησης της, δ) το ύψος της, ε) το χαρακτήρα της, ως προνομιούχου ή ως εμπραγμάτως ασφαλισμένης ή με επιφύλαξη κυριότητας, καθώς και το σχετικό αντικείμενο ευθύνης, στ) τον ορισμό Αντικλήτου στην περιφέρεια του πτωχευτικού δικαστηρίου και ζ) σε περίπτωση που ο πιστωτής έχει τη συνήθη διαμονή, κατοικία ή έδρα του και στην αλλοδαπή και κάνει την αναγγελία του στην επίσημη γλώσσα του κράτους αυτού, υποχρεούται να προσκομίσει επικυρωμένη μετάφραση της στην ελληνική γλώσσα.
Τροποποίηση ή συμπλήρωση της αναγγελίας είναι επιτρεπτή μέσα στα χρονικά όρια της αναγγελίας. Ελαττωματική καταγγελία είναι άκυρη. Ανάκληση της αναγγελίας είναι επιτρεπτή μέχρι την επαλήθευση. Παραίτηση από την αναγγελία σημαίνει παραίτηση από τη συμμετοχή στην πτωχευτική διαδικασία.
Η παράλειψη της αναγγελίας θέτει τον πιστωτή εκτός πτωχευτικής διαδικασίας. Κατ εξαίρεση η παράλειψη αναγγελίας εκ μέρους ενέγγυου πιστωτή δεν επιφέρει απώλεια της εμπράγματης αγωγής, καθώς μπορεί να προβεί σε ικανοποίηση του από το αντικείμενο της ευθύνης για όσο χρόνο ο Ν. 3588/2007 δεν περιορίζει ή δεν αναστέλλει το δικαίωμα του.
Πιστωτές που δεν ανήγγειλαν την απαίτηση τους μέσα στη νόμιμη προθεσμία, μπορούν με ανακοπή και με δικά τους έξοδα να ζητήσουν την επαλήθευση της από το πτωχευτικό δικαστήριο (άρθρο 92 Ν. 3588/2007).
Κάθε αναγγελθείς πιστωτής έχει δικαίωμα να λάβει από τη Γραμματέα της πτώχευσης, αντίγραφο του πίνακα που θα συνταχθεί από τη σύνδικο, με όλους τους αναγγελθέντες πιστωτές, καθώς επίσης έχει δικαίωμα προβολής αντιρρήσεων κατά τη διαδικασία της επαλήθευσης.
Παρακαλώ όπως τηρήσετε τα ανωτέρω».
Ξάνθη, 8 Οκτωβρίου 2009
Η σύνδικος της πτώχευσης
Πυλαρινού Επ. ΜαρίαΔικηγόρος

Σχετικά Άρθρα