fbpx
Γενική

Μηδαμινά αποτελέσματα έως τώρα από τη διάνοιξη

ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Ή ΟΧΙ;

Δεν είναι ευχαριστημένοι οι καταστηματάρχες της Ξάνθης, από τη διάνοιξη του μεθοριακού σταθμού του «Αγίου Κωνσταντίνου», που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, αφού προς το παρόν δεν είδαν κανένα θετικό αποτέλεσμα στους τζίρους των καταστημάτων τους.
Οι μαγαζάτορες της πόλης μας, ήλπιζαν μετά από τη διάνοιξη του δρόμου να αυξηθεί λίγο η κίνηση στα μαγαζιά της Ξάνθης, αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δε συνέβη, ούτε μάλιστα και τις ημέρες του Πάσχα.
«Τα οφέλη της αγοράς, με τη διάνοιξη του κάθετου άξονα από τη Βουλγαρία, ήταν ελάχιστα έως μηδενικά. Η εφαρμογή ενός μέτρου όμως, δεν προσμετρείται εν τη γενέσει του, αλλά προσμετρείται σε βάθος χρόνου και το θετικό ή αρνητικό ισοζύγιο βγαίνει σε βάθος χρόνου και όχι σε σύντομο χρόνο. Θεωρούμε ότι, με την ανάπτυξη που έχει η Βουλγαρία και με το ότι είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, άσχετα αν νομισματικά δε βρίσκεται στο ευρώ, θεωρούμε ότι η σύγκλιση των δύο οικονομιών θα είναι ωφέλιμη για την περιοχή μας σε διάστημα τεσσάρων με πέντε ετών. Όμως θα τύχουμε και περαιτέρω οφελών αν μπορέσουμε και αυτό είναι το βασικό, να αναπτύξουμε την παράλια ζώνη μας από το πόρτο Λάγος μέχρι το Δέλτα του Νέστου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου.
Η ανάπτυξη της παράλιας ζώνης του νομού Ξάνθης είναι ένα πάγιο αίτημα πολλών φορέων του νομού, αφού αυτομάτως με την ανάπτυξή της, θα «τραβηχτεί» καλός κόσμος από τη γειτονική χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
«Θεωρούμε ότι, πρέπει να στελεχωθεί η νομαρχία και πιθανόν ο «Καλλικράτης», με εξειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίοι δε θα αποτελούν τροχοπέδη, αλλά πρόοδο για την ανάπτυξη καταλυμάτων, χώρων εστίασης, χώρων καφέ και οργανωμένων παραλιών. Βλέπουμε σε περιοχές, οι οποίες δεν ήταν ενταγμένες στη Ραμσάρ, ζητήσανε από μόνες τους σε άλλες χώρες να ενταχθούν στις συγκεκριμένες περιοχές, διότι τα οφέλη αν αναπτυχθούν σωστά και ισόρροπα είναι πάρα πολύ μεγάλα», είπε ο κ. Τσιακίρογλου.
Σε συνέχεια των δηλώσεών του ανέφερε ότι η πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης, ούτως ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να δημιουργηθούν. «Αν ισχύσουν αυτά θα μπορέσουμε να πάρουμε πολύ μεγάλο κομμάτι του τουρισμού από την περιοχή της Βουλγαρίας, που το ζητάμε και το θέλουμε, διότι σίγουρα θα έχουμε οφέλη, τα οποία μάλιστα υπάρχουνε σε κοντινές περιοχές, όπως στο Φανάρι και στην Καβάλα», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα