fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
«Καθεστώς» χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή Χατζηευαγγέλου και καλεί σε συστράτευση γαλάζιους και πράσινους ενεργούς πολίτες Τοπείρου. Και επίσημα με γραπτή ανακοίνωση-ανοιχτή επιστολή χθες ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ ανήγγειλε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Τοπείρου, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο εγκρίθηκε στη πρώτη συνάντηση στελεχών που συμπορεύονται με την ΚΙΝΗΣΗ και είχαν την πρώτη τους συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ».
Ο Σωτήρης Στολίδης χαρακτηρίζει «καθεστώς» την Δημοτική Αρχή Χατζηευαγγέλου και καλεί σε συστράτευση γαλάζιους και πράσινους ενεργούς πολίτες Τοπείρου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
«Δεν μας αφορά ο ανασχηματισμός. Είναι συζητήσεις οι οποίες θεωρητικώς μπορεί να είναι σε κάποιους ευχάριστες ή να είναι λίγο πιπεράτες σε όλους μας. Δεν είναι προτεραιότητα ο ανασχηματισμός μας, δεν συζητάμε για ανασχηματισμό» δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει κατά τα ειωθότα τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για να προχωρήσει σε εξαγγελίες, «οι οποίες», όπως είπε, «πολλές φορές δεν υλοποιούνται κιόλας».
«Εμάς μας ενδιαφέρει να ανασύρουμε εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα υλοποιήσουμε, έτσι ώστε να δώσουμε στον αδύναμο μέσο πολίτη εκείνες τις ελαφρύνσεις και εκείνες τις διαστάσεις της πολιτικής μας, που να τον καταστήσουμε πιο ασφαλή, να του δώσουμε μια καλύτερη υγεία, να του δώσουμε μια καλύτερη παιδεία, να υπάρχει μια προστασία σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε πραγματικά να μιλάμε για ένα κοινωνικό κράτος, στα πλαίσια βέβαια και στα περιθώρια που μας έχει αφήσει αυτή η κρίση» είπε ο κ. Πεταλωτής.

ΑΓΩΝΑΣ
Παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Μαγριώτη τέθηκαν επί τάπητος τα βασικά οδικά έργα που αφορούν το νομό Ξάνθης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε γνωστό ξενοδοχείο της Ξάνθης. Στόχος διαπίστωση της υπάρχουσας κατάστασης, καθώς και η δυνατότητα συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των έργων οδοποιίας.

ΕΜΠΡΟΣ
Στο κενό έπεσε η πρόταση της ΑΤΕ (μειοψηφούσης μόνο της ιδίας) για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μείωση της τιμής της μετοχής της ΣΕΚΑΠ, αφού καταψηφίστηκε από το σύνολο των μετόχων στην τακτική εξ αναβολής γενική συνέλευση, όπου ήταν ως θέμα ημερήσιας διάταξης, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί την Πέμπτη 29 Ιουλίου στην αίθουσα συσκέψεων της εταιρείας κεκλεισμένων των θυρών και παρόντων όλων των μετόχων. Επίσης εγκρίθηκε από την πλειοψηφία μειοψηφούντος μόνο του σωματείου – μετόχου ο ισολογισμός για το έτος 2009 και η αναμόρφωση του ισολογισμού που επεχείρησε η νέα διοίκηση που όπως είπε ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Πράτσος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 1.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Νατάσσα», «απεικονίζει την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας και στοχεύει στο νοικοκύρεμά της».

Σχετικά Άρθρα