Υλικά Βασική ζύμη για πίτσα (για περίπου 7 πίτσες)
1 κιλό αλεύρι (καλύτερα κάποιο ιταλικό
τύπου 00)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 και 1/3 φλιτζ. νερό (περίπου 580ml)
5 γραμμ. μαγιά ξερή
1 κ.γ. αλάτι
Υλικά για μία πίτσα
Σάλτσα ντομάτα για πίτσα (ώριμεςντομάτες στον τρίφτη με λίγοελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη)
3 κ.σ. μοτσαρέλα
4 φέτες γαλοπούλα ψητή Fouantré
με μυρωδικά Υφαντής ή 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή Fouantré Υφαντής
5 φέτες μανιτάρια
3 ροδέλες πιπεριά πράσινη
1 κ.γ. παρμεζάνα τριμμένη
Προετοιμασία της ζύμης
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και τα αφήνετε να ανακατευτούν με το εξάρτημα γάντζος για 10 με 12 λεπτά. (Μπορείτε βέβαια πάντα να τα ζυμώσετε με τα χέρια). Κατόπιν την κόβετε σε κομμάτια 190-200 γραμμ. και την κάνετε μπαλάκια.Τα αφήνετε μέσα σε ένα μεγάλο δίσκο σκεπασμένα με μία βρεγμένη πετσέτα να ξεκουραστούν και να διπλασιαστούν. (Ανάλογα με τη
θερμοκρασία δωματίου, αυτό θα πάρει 1,5 έως 2 ώρες).
Εκτέλεση
01. Ανοίγετε την πίτσα σε ένα λεπτό δίσκο με διάμετρο 22 εκ. περίπου.
02. Απλώνετε 2 κ.σ. από τη σάλτσα και βάζετε από πάνω τις φέτες γαλοπούλα ψητή Fouantré
με μυρωδικά Υφαντής ή φέτες γαλοπούλα καπνιστή Fouantré Υφαντής, τα μανιτάρια,τις πιπεριές, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε σε δυνατό φούρνο (περίπου 10- 12 λεπτά) μέχρι να ροδίσουν τα υλικά και η ζύμη.
Καλή ορεξη!