slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

9 Συμβουλές για να Αγοράσεις Ένα Πραγματικά Καλό Αυτοκίνητο το 2020

Η αναζήτηση ενός πραγματικά καλού αυτοκινήτου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο… Παρόλα αυτά, ρώτησες φίλους και γνωστούς, έφαγες ατελείωτες ώρες στο ΥοuTube, κατάφερες και βρήκες την κατανάλωση καυσίμου, τα λίτρα του πορτ μπαγκάζ, τα τέλη κυκλοφορίας και πλέον νιώθεις έτοιμος!

Είσαι όντως έτοιμος; Η μετάβαση από τον online κόσμο στην ελληνική πραγματικότητα… της «μάντρας» και των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα είναι απότομη και πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος.

Καθημερινά θα ανακαλύπτεις γύρω σου δεκάδες κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα:

Άλλα τρακαρισμένα και επισκευασμένα και άλλα με γυρισμένα χιλιόμετρα, έτοιμα να πουληθούν με την ταμπέλα της «ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ».

Στη μακρά αναζήτηση ενός πραγματικά καλού αυτοκινήτου θα συναντήσεις αυτοκίνητα leasing ή εισαγωγής που δεν θα έχεις ιδέα από που και πως ήρθαν στη χώρα, βιβλία service που ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν και δίπλα τους, συνήθως, έναν πολύ κουλ ιδιοκτήτη ή έναν καλογυαλισμένο πωλητή που θα σου λέει:

«Το αυτοκίνητο είναι χαρτί!»

Εδώ λοιπόν έχουμε τα 9 βήματα που θα σε οδηγήσουν στην πιο σοφή αγορά αυτοκινήτου που έχεις κάνει ποτέ! Αν τα ακολουθήσεις πιστά

Τι να προσέξεις λοιπόν;

ΒΗΜΑ 1: Προσδιόρισε τις ανάγκες σου

Πριν ξεκινήσεις την έρευνα, πρέπει να κάνεις ορισμένες ερωτήσεις στον εαυτό σου και να τις απαντήσεις με ειλικρίνεια:

Ποια θα είναι η βασική χρήση του νέου σου αυτοκινήτου;

Κυκλοφορείς καθημερινά στο κέντρο της πόλης και θέλεις οικονομία και εύκολο πάρκινγκ;

Πόσα ταξίδια κάνεις το χρόνο και συνήθως πόσα άτομα μεταφέρεις μαζί σου;

Σου αρέσει η ταχύτητα και ψάχνεις για κάποιο αυτοκίνητο με μεγάλο «δείκτη» fun-to-drive;

Μόνο έτσι θα μπορέσεις να κατανοήσεις πως πρέπει να είναι το επόμενό σου αυτοκίνητο και μόνο έτσι θα το βρεις!

ΒΗΜΑ 2: Καθόρισε το Budget σου

Ο σωστός υπολογισμός του budget είναι ίσως η πιο σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πριν αγοράσεις αυτοκίνητο.

Ρώτα τον εαυτό σου ποιο είναι το ρεαλιστικό ποσό που μπορείς να δώσεις και μόνο τότε ξεκίνα την έρευνα για το κατάλληλο αυτοκίνητο!

ΒΗΜΑ 3: Κάνε τη δική σου έρευνα!

Όπως δεν θα πήγαινες για ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα εστιατόριο που δεν έχεις ακούσει ποτέ, τίποτα γι’αυτό, το ίδιο θα έπρεπε να κάνεις και πριν αγοράσεις ένα αυτοκίνητο.

Πριν καταλήξεις σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο:

ζήτα τη συμβουλή των ειδικών

διάβασε στα fora για προσωπικές εμπειρίες άλλων ιδιοκτητών

μάθε την άποψη των δημοσιογράφων του ειδικού τύπου μετά από δοκιμές και συγκριτικά.

Με λίγα λόγια, ένα μεγάλο μέρος της έρευνάς σου θα πρέπει να το καλύψεις με διάβασμα! ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!

ΒΗΜΑ 4: Σκέψου τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου

Αν ψάχνεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο και σκοπεύεις να το κρατήσεις για… αιώνες, η μεταπωλητική αξία είναι μια έννοια που δεν θα πρέπει να σε απασχολεί.

Αν όμως το νέο αυτοκίνητο έχει για σένα «ημερομηνία λήξης», δηλαδή έχεις σκοπό να το αλλάξεις μετά από 4-5 χρόνια, τότε πριν το αγοράσεις, σκέψου καλά:

Θα μπορέσεις να το πουλήσεις γρήγορα;

Θα μπορέσεις να το πουλήσεις σε καλή τιμή;

ΒΗΜΑ 5: Κάνε τον πρώτο έλεγχο μόνος σου!

Πριν αναθέσεις σε κάποιον έμπειρο μηχανικό να ελέγξει το μεταχειρισμένο που βρήκες, καλό θα ήταν να αποκτήσεις πρώτα τη δική σου άποψη, κάνοντας ένα μίνι έλεγχο.

Εξωτερικό: Χρώμα, Αρμοί, Ελαστικά

Εσωτερικό: Ηλεκτρονικές λειτουργίες, Βεβαιώσου ότι το A/C δουλεύει κανονικά και αθόρυβα, έλεγξε τα φώτα σε όλες τις «σκάλες», ενεργοποίησε τα φλας και τα αλάρμ, δυνάμωσε το ηχοσύστημα στο φουλ!, Καθίσματα

Μηχανή: Τα πράγματα που μπορείς να ελέγξεις μόνος σου σε έναν κινητήρα (χωρίς ειδικό εξοπλισμό) είναι λίγα αλλά σημαντικά! Καλό θα ήταν λοιπόν να ελέγξεις:

τη στάθμη του λαδιού (πρέπει το λάδι να βρίσκεται κοντά στην ένδειξη max. του δείκτη λαδιού, τυχόν διαρροές από τα μέρη του κινητήρα που ενώνονται μεταξύ τους, κομμένα κολάρα ή άλλα φθαρμένα εξαρτήματα που είναι προς αντικατάσταση.

ΒΗΜΑ 6: Κάνε το σωστό Test Drive!

Καλός ο έλεγχος, αλλά αν δεν οδηγήσεις το αυτοκίνητο σε πραγματικές συνθήκες, δεν θα καταλάβεις αν πραγματικά σου ταιριάζει!

ΒΗΜΑ 7: Μείνε μακριά από την εκτεταμένη σκουριά

Η σκουριά είναι συνήθως μια φυσιολογική φθορά η οποία δεν θα πρέπει να σε τρομάξει αν δεν εμφανίζεται σε εκτεταμένο εύρος.

Αν όμως κοιτάξεις στην μηχανή και δεις σκουριασμένους θόλους ή ράμφη, αν εξωτερικά βρεις σκουριασμένα μέρη ή δεις σοβαρή σκουριά στο πάτωμα, τότε καλύτερα να βρεις κάποιο άλλο. Η εκτεταμένη σκουριά καταστρέφει τις λαμαρίνες, τα μηχανικά μέρη, τα παρελκόμενα των αναρτήσεων ακόμα και τον «εγκέφαλο» του αυτοκινήτου.

ΒΗΜΑ 8: Ζήτησε το βιβλίο service και ενημερώσου για τη συντήρηση

Το βιβλίο service είναι η απόδειξη ότι ένα αυτοκίνητο έχει συντηρηθεί σωστά (ή και λάθος) και μπορεί να σου δώσει πολλά και ενδιαφέρονται στοιχεία.

ΒΗΜΑ 9: Έλεγχος από ειδικό

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου χωρίς να έχει προηγηθεί τεχνικός έλεγχος, μπορεί και να είναι «η μητέρα» όλων των λαθών. Συμβουλή: Θυμήσου! Δεν φτάνει ένας κλασικός έλεγχος με διαγνωστικό μηχάνημα. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να σηκωθεί στον αέρα και να ελεγχθούν ενδελεχώς τόσο τα μηχανικά του μέρη για τυχόν προβλήματα και διαρροές, όσο και η δομή του πλαισίου για πιθανά τρακαρίσματα του παρελθόντος. Στο τέλος, χρειάζεται φυσικά και ένα test drive από κάποιον επαγγελματία ώστε να αξιολογήσει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Ψάχνεις ένα Πραγματικά Καλό Αυτοκίνητο;

Στη FORD Γραμμή Ξάνθη, καθημερινά ελέγχουμε δεκάδες μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τους πιο αυστηρούς κανόνες της αγοράς. Εσύ επιλέγεις το αυτοκίνητο που θέλεις, και το παραλαμβάνεις άμεσα και με εγγύηση 2 χρόνια!!!

FORD Γραμμή Ξάνθη. Το μοναδικό εξουσιοδοτημένο συνεργείο Ford σε Έβρο, Ροδόπη, Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη!!!

Επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις της ΓΡΑΜΜΗ ΞΑΝΘΗ στο 3ο Χλμ Ξάνθης – Λάγους ή κλείστε το ραντεβού σας στο 2541072260.

https://xanthinews.gr/%ce%b4%ce%b5%cf%82-ford-street-ka-%ce%ba%ce%ac%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%80/

Σχετικά Άρθρα