slider Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

79,7 εκατομμύρια από τον Χρ. Μέτιο για το πρώτο τμήμα του άξονα Δράμα-Καβάλα και την ανατολική είσοδο της Δράμας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει πόρους ύψους 79.766.928 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για δύο σημαντικά έργα οδικών μεταφορών σε Καβάλα και Δράμα: την κατασκευή του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Καβάλα-Δράμα και την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον αυτοκινητόδρομο Καβάλα-Δράμα, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 60.766.928 ευρώ την κατασκευή από την Εγνατία Οδός ΑΕ του πρώτου τμήματος Κρηνίδες-Σταυρός. Το τμήμα που θα κατασκευαστεί θα έχει μήκος 8,26 χιλιόμετρα και πλάτος 17 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα ενώ θα περιλαμβάνει επίσης 5 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων.

Σε ό,τι αφορά την ανατολική είσοδο της Δράμας, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 19.000.000 ευρώ την αναβάθμιση 2,82 χιλιομέτρων οδικού δικτύου και την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας μήκους 250 μέτρων που θα διέρχεται πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή και θα έχει δύο ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, έναν στην αρχή και έναν στο τέλος της.

Σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος τόνισε:

«Με τη χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων ύψους 79,7 εκατομμυρίων ευρώ αναβαθμίζουμε το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή.

Όπως είχα ανακοινώσει από την πόλη της Δράμας στις 7 Μαρτίου 2019, η δέσμευσή μου ότι θα εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα, σήμερα, με τη χρηματοδότηση του πρώτου τμήματος Κρηνίδες-Σταυρός ύψους 60,7 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται πράξη.

Ταυτόχρονα, με επιπλέον 19 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε και την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας με την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής, ένα έργο που η πόλη το έχει ανάγκη αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αργήσει να δρομολογηθεί.

Αναλυτική παρουσίαση του έργου του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα θα διοργανώσουμε το επόμενο διάστημα παρουσία της διοίκησης της Εγνατία Οδός ΑΕ.»

Σχετικά Άρθρα