slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

6-9: Συναυλία με τις Λένα Αλκαίου και Ζωή Παπαδοπούλου | Δείτε όλο το πρόγραμμα της ημέρας

 


Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία με τις Λένα Αλκαίου και Ζωή Παπαδοπούλου

Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες, σε μία μουσική συνάντηση στην σκηνή Θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια  της ελληνικής δισκογραφίας.

Η Λένα Αλκαίου, η σημαντική αυτή ερμηνεύτρια, θεωρείται από πολλούς από τις πιο γνήσιες λαϊκές τραγουδίστριες της γενιάς της και έχει κερδίσει επάξια την αγάπη και την εκτίμηση του κοινού. Παραμένει στην πρώτη γραμμή, σφραγίζοντας με τις αψεγάδιαστες ερμηνείες της πολλά και απαιτητικά είδη του ελληνικού τραγουδιού. Στις ζωντανές της εμφανίσεις ξεσηκώνει και ενθουσιάζει το κοινό με τα τραγούδια της.

Η Ζωή Παπαδοπούλου είναι μια από τις πιο γνήσιες και αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού. Η ιδιαίτερη χροιά της φωνής της μαγεύει το κοινό και τα τραγούδια που ερμηνεύει ξεσηκώνουν τον κόσμο, ενώ τα περισσότερα από αυτά αποτελούν διαχρονικά διαμάντια του σύγχρονου ρεπερτορίου. Έχει ξεχωρίσει για τις σημαντικές συνεργασίες της με την Χαρούλα Αλεξίου,τον Δημήτρη Μητροπάνο,τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση κ.α.. Η σκηνική της παρουσία είναι δυναμική και η επικοινωνία της με τον κόσμο ξεχωριστή.

Οι δύο κυρίες του ελληνικού πενταγράμμου θα είναι πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς και καλλιτεχνική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Βελλιάδη

 

Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης», Ορφέως και Πινδάρου

19:00 Παρουσίαση βιβλίου της συλλογής «Ηθμοί» της συγγραφέως Ελευθερίας Γανωτίδου.

Στην ποιητική συλλογή της Ελευθερίας Γανωτίδου «Ηθμοί», που μάλιστα είναι και η πρώτη της, ο περιεκτικός ποιητικός λόγος, οι κατασταλαγμένες απόψεις, οι σκέψεις που το φίλτρο (ηθμός) του χρόνου διαμόρφωσε, οι εικόνες που με περισσή ευαισθησία αποτυπώνονται παρασύρουν τον αναγνώστη σε μια ενδιαφέρουσα περιδίνηση από την οποία αρνείται να διαφύγει.

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, αυλή

19:00 Παιδική εκδήλωση «Αλεύρι και Ζυμάρι».

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γενισέας καλεί τα παιδιά να πειραματιστούν και να παρασκευάσουν εδέσματα με αλεύρι. Παράλληλα θα ενημερωθούν από την Κυριακή Βασιλειάδου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο για τα οφέλη της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Είσοδος 3€.

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, αυλή

22:00 Πάρτι «BalkanMusicNight»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σας προσκαλεί όλους στην αυλή του σε ένα ξέφρενο πάρτι σε ρυθμούς Balkan. To κέφι θα φτάσει στα ύψη με πολύ χορό και μουσική από τον μοναδικό djAndreasPap. Σας περιμένουμε όλους! Είσοδος 5€ με το πρώτο ποτό.

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

19:30 Παρουσίαση βιβλίου «Η Μίρκα και οι δουλειές του σπιτιού»της Μάρθας Αποστολίδου

Η ΦΕΞ και το βιβλιοπωλείο Πυργελή σας προσκαλούν να παίξουμε με την Μίρκα την πολύχρωμη ηρωίδα της Μάρθας Αποστολίδου. Η συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου «Η Μίρκα και οι δουλειές του σπιτιού» έχει το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε τον κόσμο των παραμυθιών. Εσείς θα μείνετε από έξω;

Οργάνωση: ΦΕΞ-Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης–βιβλιοπωλείο Πυργελή

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

21:00 Θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά

Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά γλεντιού, παρουσιάζοντας την υπέροχη παραδοσιακή μουσική της Θράκης, με τους μουσικούς:Ηρακλή Ψωμαδόπουλο γκάιντα, καβάλι και τραγούδι, Γιάννη Κουμή γκάιντα,καβάλι και τραγούδι, Δημήτρη Μπεζιργιαννίδη ακορντεόν, Αλέξανδρο Τσάκο κρουστά.

“Από δε του μέλους και του ρυθμού και η μουσική πάσα θρακίανενόμισται…”  Στράβων

Στ’ αρχαία χρόνια, όταν η μουσική ήταν συνώνυμη με την ιερότητα και το μυστήριο, η Θράκη έμελε να φιλοξενήσει, στους όμορφους τόπους της, τους πρώτους και σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς και υμνωδούς.

Οργάνωση:Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

21:00 Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του 2000.

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να μελετήσουμε την σύγχρονη Ξάνθη.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

Μουσικοχορευτική βραδιά με το σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

Μια βραδιά συμβολική, μια βραδιά εμπνευσμένη από τα πανηγύρια μιας άλλης εποχής και τη μεθυστική ατμόσφαιρα που αποπνέουν. Μια εορταστική μάζωξη, για να βιώσουμε με τον πιο αυθεντικό τρόπο, την πολιτισμική ταυτότητα και την ιδιοσυστασία του τόπου μας.

Μαζί μας το μουσικό σχήμα Μπάντα Τέτοια, ένα ιδιαίτερο σύνολο με τεράστιες δυνατότητες που η σύνθεσή του και το ρεπερτόριό του με ευχέρεια διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κοινού. ΓκεράκηςΤσαρμαντίδης κλαρίνο, καβάλι και σαξόφωνο, Γιώργος Παραπέρογλου ακορντεόν, Γιώργος Μίχου λαούτο και Μελέτης Παντελίδης κρουστά.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Ποντιακή βραδιά. Παρέα με τους Γιώργο Σιαμλίδη και τον Γιάννη Γκόσιο στο τραγούδι και τους Αβραάμ Γκόσιοκαι Τάσο Πετρόπουλο στην λύρα.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά. ΤραγούδιΚώστας Σαφέτης,Κώστας Μπανιώτης,κλαρίνοΜάκης Μποροδήμος.

 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Η Θράκη έχει την τιμητική της όταν «δυνατά» ονόματα της παραδοσιακής μουσικής από Έβρο και Ξάνθη ανταμώνουν οι: Γιώργος Ζιώγαςτραγούδι, Βαγγέλης Δωρόπουλος γκάιντα, Μιχάλης Κυριακίδης βιολί, Γιάννης Κοτσαμπάσης ακορντεόν, Γιώργος Παπαδόπουλος κρουστά.

 

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Το στέκι των «Πρωτοπόρων» φιλοξενεί ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό σχήμα, το «Δίφωνο», που χρόνια τώρα είναι περιζήτητοι σε μουσικές εκδηλώσεις για μια μοναδική βραδιά κουλτούρας και πολυπολιτισμικών βιωμάτων. Ο Ηλίας Καραχριστοδούλου, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού με πληθωρικό ταλέντο, παρέα με την μοναδική φωνή της ΣίαςΦυτοπούλου. Οι σπουδαίοι αυτοί καλλιτέχνες, ξετυλίγουν μπροστά μας ένα ξεχωριστό ποικίλο ρεπερτόριο που θα μείνει αξέχαστο για πολύ καιρό.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Μικρασιάτικο γλέντι και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες.

Σχετικά Άρθρα