slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

6 Απρ. Μ. Παρασκευή – Περιφορά Επιταφίου στον Άγ Γεώργιο ΕΧΙΝΟΥ (video)

Τελέστηκε και φέτος, τις απογευματινές ώρες της Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ η Ιερά Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου Θρήνου, στο πλαίσιο του Προγράμματος, «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια 2018», για τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων ,των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας στον Εχίνο.

Μέσα με μια κατανυκτική ατμόσφαιρα πιστοί κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν την Ιερά Ακολουθία όπου ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Βρένος, ενώ έψαλλε ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Λεωνίδας Βλασακούδης.

Παρόντες στο εκκλησίασμα ήταν  Διοικητές, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, ο Διοικητής, Αξιωματικού και άνδρες του Αστ. Τμήματος Εχίνου, προσωπικό του ΚΥ Εχίνου, στους οποίους προστέθηκαν και 70-80 άτομα, που προσήλθαν από την ΞΑΝΘΗ, αλλά και 4 από την ΚΟΜΟΤΗΝΗ!! (με 2 λεωφορεία και ΙΧΕ οχήματα), για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στους ακρίτες για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού τους Φρονήματος.

Ο Επιτάφιος ήταν όμορφα στολισμένος και φωταγωγημένος, η ιερά ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ όλο το εκκλησίασμα έψαλλε με κατάνυξη τα εγκώμια. Στη συνέχεια, επακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου (για 6η συνεχή χρονιά, η πρώτη ήταν το 1965), ακολουθώντας πορεία: Αστ. Τμήμα -ΤΕ Εχίνου, Κέντρο Υγείας Εχίνου και επιστροφή στον Ιερό Ναό, ενώ η καμπάνα του Αγίου Γεωργίου χτυπούσε πένθιμα.  

Κατά τη διάρκεια της Περιφοράς του Επιταφίου όσοι συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι βρέθηκαν στην πορεία του στάθηκαν ευλαβικά στην άκρη του δρόμου, παρακολουθώντας τη διέλευση της πομπής, ενώ πολλές γυναίκες του χωριού παρακολουθούσαν την Πομπή από τα μπαλκόνια, δείχνοντας έτσι ότι η διαφορετική μας Θρησκεία δεν αποτελεί εμπόδιο συνύπαρξης και επικοινωνίας με τους Μουσουλμάνους συμπατριώτες μας.

Με το πέρας και αφού ανταλλάξαμε ευχές με όλους και ιδιαίτερα με τους οπλίτες της φρουράς και περιφοράς του Επιταφίου, οι οποίοι μας γέμισαν υπερηφάνεια με την εμφάνιση και παράστασή τους, τους αστυνομικούς του Αστ. Τμήματος Εχίνου καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Εχίνου που νυχθημερόν εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, αναχωρήσαμε, για να προλάβουμε τη συγκέντρωση όλων των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Φεύγοντας χαιρετηθήκαμε εγκάρδια με τους 6-8 κατοίκους του Εχίνου που βρέθηκαν στη διαδρομή μας, οι οποίοι μας ευχήθηκαν ‘’ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ’’.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, ιδιαίτερα σε όσους/ες προσήλθαν, στο Δ’ Σ. Στρατού για τη διάθεση του προσωπικού, του οποίου η εμφάνιση, παράσταση ήταν άριστη, στην ΑΔ Ξάνθης, που επιμελήθηκε για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και το ΔΣ/ ΕΑΑΣ για την οικονομική κάλυψη των εξόδων στολισμού του Επιταφίου. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Διοικητή, Ανχη (ΠΒ) Κωνσταντίνο Γαϊταντζή, όπως και όλο το προσωπικό του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ για την επιμελημένη φροντίδα και την άριστη εικόνα του ναού, όπως και το KTEL tours, για τη δωρεά διάθεση 2 λεωφορείων.

Ταξχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης

Αντιπρόεδρος ΤΣ Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα