Αθλητικά Τελευταία Νέα

5η Αγωνιστική: Πανιώνιος- SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1

panionios skoda

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε στην βάση της η SKODA ΞΑΝΘΗ μετά το 1-1 της 5ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Η ξανθιώτικη ομάδα προηγήθηκε στο σκορ με το γκολ του Καπετάνου από το 7ο λεπτό όμως από το 32’ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς αποβλήθηκε ο Φλίσκας. Σε μία φάση που κέρδισαν και το πέναλτι με το οποίο ο Κολοβός ισοφάρισε σε 1-1.

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Carlos Wilson Cachicote da Rocha “Rudy”, Christian Obodo, Lucero Adrián, Rennan Gonçalves de Oliveira, Soltani Karim, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Ράνος Αντώνιος, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπέρτος Μανώλης

3. Κομεσίδης Δημήτρης

4. Λισγάρας Χρήστος

5. Καρυπίδης Χρήστος

6. Φλίσκας Κώστας

7. Βασιλακάκης Θεόδωρος

8. Lucero Adrián

9. Soltani Karim

10. Carlos Wilson Cachicote da Rocha “Rudy”

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Alexandre Silva Cleyton

Christian Obodo

Rennan Gonçalves de Oliveira

Γούτας Δημήτρης

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Μπαξεβανίδης Δήμος

Ράνος Αντώνιος

Περιγραφή αγώνα

Το τρίτο της παιχνίδι μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η SKODA ΞΑΝΘΗ. Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague η ξανθιώτικη ομάδα αντιμετώπισε στη Ν. Σμύρνη την αντίστοιχη του Πανιωνίου και ήθελε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί. Ο Νίκος Νεντίδης με τον Τάσο Σιδερίδη ήταν το τεχνικό δίδυμο των φιλοξενούμενων και σ’ αυτό το παιχνίδι με τον νέο τεχνικό Ραζβάν Λουτσέσκου να παρακολουθεί τη νέα του ομάδα από την κερκίδα. Ο Κυριακίδης κάτω από τα δοκάρια, οι Μπέρτος, Κομεσίδης στα μπακ της άμυνας, ο Λισγάρας – Καρυπίδης το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Λουσέρο, Φλίσκας, Βασιλακάκης με τους Ρούντι – Σολτάνι στα πλάγια και τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την SKODA ΞΑΝΘΗ αφού μετά την διπλή ευκαιρία του Κολοβού στο 4’ κατάφερε να προηγηθεί με τον Καπετάνο. Μετά από όμορφη ενέργεια του Ρούντι στο 7’ και το σουτ του Σολτάνι, ο Γιαννακόπουλος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα με τον έμπειρο επιθετικό να παίρνει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει για το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο γρήγορο γκολ της SKODA ΞΑΝΘΗ πιέζοντας από τα άκρα της επίθεσής τους. Στα μισά του πρώτου μέρους ο Κυριακίδης χρειάστηκε να δείξει και πάλι τα αντανακλαστικά του σε προσπάθεια του Κολοβού ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να κλείσουν τους χώρους προς την εστία τους. Ωστόσο στο 32’ σημειώθηκε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Πανιώνιος μετά από φάση διαρκείας σούταρε με τον Μπούζα με τον Φλίσκα να βρίσκει την μπάλα με το χέρι για να μην καταλήξει στα δίχτυα. Ο Στυλιαράς τον απέβαλε, καταλόγισε το πέναλτι και ο Κολοβός παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι αναπροσάρμοσαν τα σχέδιά τους παίζοντας για το υπόλοιποι του αγώνα με 10 παίκτες με το παιχνίδι να ξαναρχίζει από το 1-1.

Η επανάληψη ξεκίνησε με αλλαγή για την SKODA ΞΑΝΘΗ και τον Ομπόντο να παίρνει τη θέση του Ρούντι. Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει την κατοχή, την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες και στο β’ μέρος απέναντι στην ξανθιώτικη ομάδα που προσπαθούσε να κρατήσει αμυντικά. Μπαξεβανίδης και Ιμπαγάσα ήταν τα νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο για τις δύο ομάδες στις θέσεις των Μπέρτου και Μπούζα αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή χωρίς να αξιοποιούν κάποια από τις τελικές τους ενέργειες ενώ η SKODA ΞΑΝΘΗ θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερη φορά με την ενέργεια του Σολτάνι στο 83’ και την μεγάλη στιγμή του Λουσέρο 89’. Το 1-1 τελικά σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι καλύτερες στιγμές

4’ Διπλή ευκαιρία με τον Κολοβό για τον Πανιώνιο αλλά τα σουτ του απέκρουσαν οι Καρυπίδης – Κυριακίδης αντίστοιχα.
6’ Σέντρα του Ρούντι από αριστερά, το σουτ του Σολτάνι απέκρουσε ο τερματοφύλακας και ο Καπετάνος που καιροφυλακτούσε έκανε το 0-1.
23’ Ο Κυριακίδης πρόλαβε την μπάλα από τον Μπουμάλ.
24’ Νέα απόκρουση του Κυριακίδη στο σουτ του Κολοβού!
32’ Φάση διαρκείας για τους γηπεδούχους με τον Μπούζα να κάνει τελευταίος το σουτ και να αποκρούει ο Φλίσκας με το χέρι. Καταλογίστηκε πέναλτι και αποβλήθηκε ο αρχηγός της SKODA ΞΑΝΘΗ.
33’ Ο Κολοβός με πέναλτι κάνει το 1-1.
42’ Το μακρινό σουτ του Σιώπη μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
58’ Το φάουλ του Κολοβού απέκρουσε ο Κυριακίδης.
60’ Ο Κυριακίδης βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Γιάννου και στη συνέχεια το σουτ του Μπουμάλ ήταν άστοχο.
61’ Ο Κολοβός σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του πεσμένου Λισγάρα.
64’ Η σέντρα του Μπαξεβανίδη κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα.
70’ Η κεφαλιά του Καρυπίδη βρήκε στο χέρι του Γιάννου χωρίς να υποδειχθεί κάτι.
81’ Άστοχο σουτ του Μασούρα.
83’ Δυνατό σουτ του Σολτάνι από δεξιά με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.
84’ Το γυριστό του Κολοβού πέρασε άουτ.
93’ Το φάουλ του Ομπόντο δεν βρήκε τον στόχο.
94′ Ο Λισγάρας με κεφαλιά προς την εστία του παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Κυριακίδη και στη συνέχεια ο Τασουλής αστόχησε από κοντά.

Διαιτητές

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Α’ Βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας)
Β’ Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας)
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
Κίτρινες: 12’ Αργυρόπουλος, 27’ Μπέρτος, 43’ Σιώπης, 47’ Σολτάνι, 70’ Χατζηισαΐας, 87’ Κυριακίδης
Κόκκινες: 32’ Φλίσκας

Συνθέσεις

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Μπουμάλ (73’ Μασούρας), Γιάννου, Σιώπης, Κολοβός, Αργυρόπουλος, Μπούζας (60’ Ιμπαγάσα), Χατζηισαΐας.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος (58’ Μπαξεβανίδης), Κομεσίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Φλίσκας, Καπετάνος (71’ Ολιβέιρα), Ρούντι (46’ Ομπόντο), Σολτάνι.

Σχετικά Άρθρα