slider Ατζέντα Τελευταία Νέα

4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Κλείστε τα γραφεία των ναζί φονιάδων! – Αντιφασιστική Πορεία: Σάββατο 16/9, Κεντρική Πλατεία, 12μεσ.

Εργαζόµενοι και εργαζόµενες, όλοι και όλες δίνουµε τη µάχη για να µην φορτωθούµε τις άγριες περικοπές των µνηµονίων, δίνουµε µαζί τη µάχη για να τσακίσουµε τους φασίστες δολοφόνους που σήκωσαν κεφάλι µε την άνοδο του Τραµπ!

Κλείνουν τέσσερα χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγµα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Κλείνει ένας µήνας από τη µέρα που η ΚουΚλουξ Κλαν και οι νεοναζί δολοφόνησαν στην Αµερική του Τραµπ την αντιφασίστρια Χέδερ Χάγιερ.

Η φασιστική απειλή τροφοδοτείται ξανά και ξανά από τις ρατσιστικές πολιτικές του Τραµπ: κάλυψη των νεοναζί, φράχτης στο Μεξικό, απαγορεύσεις εισόδου σε Μουσουλµάνους στις ΗΠΑ, αποστολή 4.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν και τη Μ. Ανατολή. Την ίδια ώρα η ΕΕ-φρούριο ανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, υψώνει φράχτες παντού, κλείνει τα σύνορα πνίγοντας χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο.

Το εργατικό κίνηµα έχει τη δύναµη να τσακίσει τους φασίστες και να βάλει τη σφραγίδα του στη δίκη της Χρυσής Αυγής µε την απαίτηση να καταδικαστεί η εγκληµατική ναζιστική συµµορία και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί. Με την πάλη, πόλη την πόλη, γειτονιά τη γειτονιά, για να κλείσουν τα Γραφεία-ορµητήρια που χρησιµοποίησαν και χρησιµοποιούν για τις επιθέσεις τους. Στη δίκη οι µάρτυρες κατέγραψαν ότι κάθε επίθεση ξεκινούσε µε ορµητήριο τα “Γραφεία” τους, όπου διατηρούσαν οπλοστάσια µε µαχαίρια, πτυσσόµενα γκλόµπ, σιδηρογροθιές, ρόπαλα, ασπίδες.

Η δολοφονική επίθεση από τα κεντρικά Γραφεία τους στη Μεσογείων κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη µε επικεφαλής τον Χ. Ζέρβα, µετακλητό υπάλληλο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, οι επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, το Μενίδι, τη Χίο, οι αποτυχηµένες απόπειρες να εµποδίσουν τα παιδιά των προσφύγων να εγγραφούν στα σχολεία όπως στο Πέραµα µε την εισβολή Λαγού σε δηµοτικό σχολείο, έδειξε ότι είναι αµετανόητοι. Άλλωστε στην ίδια τη δίκη, οι δικηγόροι τους υπερασπίζονται όλες τις ναζιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις βαφτίζοντάς τες “δράση νόµιµου κόµµατος”! ∆εν ξεχνάµε ότι τελικός στόχος του φασισµού είναι το τσάκισµα της οργανωµένης δράσης, συνδικαλιστικής και πολιτικής της εργατικής τάξης.

Η απόπειρα της Ν∆ του Μητσοτάκη να εξισώσει τον ναζισµό µε τον κοµµουνισµό είναι µια χυδαία επίθεση κατά της αριστεράς και των συνδικάτων που ανοίγει το δρόµο στους φασίστες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ µε τις αντιφασιστικές κορώνες δεν µπορεί να κρύψει την δεξιά προσαρµογή της. Με τον εγκλωβισµό των προσφύγων στα νησιά και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κλείσιµο των συνόρων, µε την συµµετοχή στους βοµβαρδισµούς του Τράµπ στη Συρία, µε την παροχή διευκολύνσεων στο στόλο από τη βάση της Σούδας. Τι άραγε περιµένει η κυβέρνηση για να επιβάλει ότι θα µπουν φυλακή οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής, όταν διακηρύσσουν ανοιχτά τους δεσµούς τους µε τους δολοφόνους νεοναζί των ΗΠΑ;

Φέτος, η ΠΟΣΠΕΡΤ µε την απεργία της κατά της προβολής των νεοναζί έδειξε το δρόµο για να τους σταµατήσουµε.

Καλούµε τα συνδικάτα να µπουν µπροστά για να τσακίσουµε τους φασίστες, για να κλείσουµε τα Γραφεία-ορµητήρια τους. Στις ΗΠΑ, οι λιµενεργάτες έδειξαν το δρόµο µε την απεργία και το συλλαλητήριο που έδιωξε τους νεοναζί στο Σαν Φρανσίσκο.

Να στηρίξουµε τις κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτέµβρη στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κατεβάζοντας πανό των σωµατείων και όλο τον κόσµο στις αντιφασιστικές πορείες µε αίτηµα το κλείσιµο των Γραφείων των νεοναζί.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία στις 16 Σεπτέμβρη στην Ξάνθη, στην Κεντρική Πλατεία στις 12 το μεσημέρι. Η Πορεία θα κινηθεί προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Καλούν:

Α∆Ε∆Υ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕ∆ΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΕΝΙΘ, ΟΤΟΕ, ΠΟΕΣΥ, Σωµατεία Εργαζοµένων Νοσοκοµείων Αττικού, Γενηµατάς, Παίδων Πεντέλης, Σύλλογος εργαζοµένων Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, Σωµατείο Συµβασιούχων ΥΠΠΟ, Συµβούλια Ένταξης Μεταναστών ∆ήµων Αθήνας, Κορυδαλλού, Αγίου ∆ηµητρίου, 1ο, 6ο, 7ο Κοινοτικά Συµβούλια ∆ήµου Αθήνας, ∆ηµοτικά Συµβούλια ∆ήµων Νίκαιας, Αγ. Αναργύρων και Βριλλησίων, ∆ηµοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ανοιχτή Πόλη, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Ανταρσία στην Κοκκινιά, Ανταρσία στο Λιµάνι, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Μπαγκλαντές, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Ένωση Φιλιππινέζων Ελλάδας «Κasapi Hellas», Μουσουλµανική Ένωση Ελλάδας, Σφήνα-Αυτοδιαχειριζόµενος χώρος – Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας.

ΚΕΕΡΦΑ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα