Έβρος Τελευταία Νέα

39χρονος από τον Έβρο εξαπατούσε κόσμο πουλώντας ανύπαρκτα κινητά μέσο ίντερνετ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 53 και 54 ετών.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ εξακολούθηση. Αναλυτικότερα, οι δύο ημεδαπές εντόπισαν αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση ηλεκτρονικών συσκευών και επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 39χρονος κατάφερε να τις εξαπατήσει, πείθοντάς τες να του αποστείλουν, την 1-5-2015 και 15-7-2015, με ταχυδρομική επιταγή, χρηματικά ποσά, για την αγορά δύο ηλεκτρονικών συσκευών, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθούν οι συμφωνημένες αγοροπωλησίες.

Συγκεκριμένα, η 53χρονη απέστειλε στον δράστη το χρηματικό ποσό των 202 ευρώ για την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου, ενώ η 54χρονη του απέστειλε 206 ευρώ για την αγορά ενός tablet.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα