Ατζέντα Τελευταία Νέα

Η Ξάνθη υποδέχεται τον οικουμενικό Πατριάρχη. Πυρετώδεις προετοιμασίες από Μητρόπολη και φορείς

panteleimon

Συνάντηση Μητρόπολης, Δήμου, Περιφέρειας και Αστυνομίας την Πέμπτη το πρωί. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες της Μητρόπολης και φορέων της Ξάνθης για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος αναμένεται στην περιοχή την ερχόμενη Τρίτη.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων με στόχο την ενημέρωση γύρω από το πρόγραμμα του Πατριάρχη αλλά και τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην περιοχή, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του εδώ, ενώ η Μητρόπολη εξέδωσε ευχαριστήριο προς τον Δήμο Ξάνθης και τις Υπηρεσίες του, για τη συμβολής τους στις προετοιμασίες.

Ο Πατριάρχης θα βρεθεί στην Ξάνθη το απόγευμα της Τρίτης, γύρω στις 7.00 όπου θα κινηθεί πεζός στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, δια μέσου της 28 ης Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποδοχής του στην Κεντρική Πλατεία.

Αναλυτικά τα πρόγραμμα της επίσκεψης:

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

19:00 Επίσημος υποδοχή της Α.Θ.Π. εις τήν Κεντρικήν Πλατείαν της Ξάνθης.Προσφώνησις Δημάρχου, αντιφώνησις της Α.Θ.Π.

19:30  Δοξολογία εις τόν Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν της Του Θεου Σοφίας. Προσφώνησις Μητροπολίτου, αντιφώνησις της Α.Θ.Π.

20:15 Δεξίωσις εις τό Αρχονταρίκι του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

20:30 Εκδήλωσις εις τό Δημοτικόν Αμφιθέατρον Ξάνθης πρός τιμήν της Α.Θ.Π. υπό του Λυκείου των Ελληνίδων, του Συλλόγου Ποντίων και του Συλλόγου Μικρασιατών. Παρουσίασις της εκδηλώσεως υπό του Μητροπολίτου, ευχαριστίες της Α.Θ.Π.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

11:00 Ομιλία της Α.Θ.Π. εις μαθητάς Γυμνασίων και Λυκείων της πόλεώς μας εις τό «Αμοιρίδειο» Αθλητικόν Κέντρον.

Σχετικά Άρθρα