Καβάλα Τελευταία Νέα

Επιτυχημένοι οι 15 οι κολυμβητικοί Αγώνες Θασοπούλα- Κεραμωτή

Από τον Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών & Θαλάσσιων Αθλημάτων «Η Θασοπούλα»

keramoth (13) keramoth (1) keramoth (2) keramoth (6) keramoth (7) keramoth (8) keramoth (9) keramoth (10) keramoth (11) keramoth (12)

O Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών & Θαλάσσιων Αθλημάτων “Η Θασοπούλα” διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία τον 15ο κολυμβητικό αγώνα Θασοπούλα-Κεραμωτή με την συμμετοχή πολλών κολυμβητών κάθε ηλικίας. Ο διάπλους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιουλίου. Ο καλός καιρός, η νηνεμία των νερών και προπάντων η διάθεση των συμμετεχόντων για αγώνα και ευγενή άμιλλα, ήταν τα κύρια συστατικά της διοργάνωσης αυτής.

Οι 51 αθλητές, κάθε ηλικίας και φύλου, από 12- 69 ετών, μεταφέρθηκαν με πλοιάρια των αλιευτικών συγκροτημάτων της περιοχής στη Θασοπούλα και από κει διάνυσαν απόσταση περίπου 2.400 μέτρων για να φτάσουν στο τέρμα που ήταν σημείο της ακτής της Κεραμωτής και συγκεκριμένα το Camping. Στην διοργάνωση συμμετείχαν άτομα όχι μόνο από την Κεραμωτή, την Καβάλα ή την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές, αλλά υπήρξαν συμμετοχές και από Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, ακόμη και από Αθήνα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Σταύρος Ματζίρης, θεώρησε υποχρέωσή του μέσω της αναφοράς του στον αγώνα να ευχαριστήσει κατ αρχάς όλους τους συμμετέχοντες κολυμβητές. Τους συνδιοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, που ήταν η Αναπτυξιακή Νέστου και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη και τον πρόεδρο της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Νέστου» κ Χρήστο Χρυσαλίδη που συνέβαλαν τα μέγιστα στη διοργάνωση αυτή. Τα μέλη του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Κεραμωτής, για την πολυποίκιλη βοήθεια τους. Το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής για τη συμβολή του στην ασφαλή τέλεση του αγώνα.

Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ερασιτεχνικού Αλιευτικού Συλλόγου «Οι Αργοναύτες» κ. Βαρσάμη Μπατζακίδη που με τα σκάφη τους είχαν την συνολική επιτήρηση των κολυμβητών καθ΄ όλη τη διάρκεια του διάπλου. Τέλος, τους πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών Παρμενίδη Δημήτρη, Μανωλή Γεώργιο και Τσουνή Γεώργιο, οι οποίοι έθεσαν στην διάθεση της διοργάνωσης τις βάρκες (λάντζες)  τους για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα και όχι μόνο.

Μετά το τέλος του αγώνα, έγιναν οι απονομές των επάθλων και προσφέρθηκαν σε μπουφέ αναψυκτικά και εδέσματα στους αθλητές και συνοδούς που συμμετείχαν.

Σχετικά Άρθρα