Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

3 Συμβουλές μακροζωίας του αυτοκινήτου σας!

Η διατήρηση του αυτοκινήτου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης βλαβών και δυσλειτουργιών, ενώ την ίδια στιγμή ένα προσεγμένο αυτοκίνητο πουλιέται ευκολότερα και σε περισσότερα χρήματα αν χρειαστεί.

Εμείς, σας δίνουμε 3 βασικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να αυξήσετε τη μακροζωία του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες πρόκλησης βλαβών από την κακή χρήση στις καθημερινές μετακινήσεις.

  1. Τηρούμε τις εργασίες συντήρησης.

Κάθε αυτοκίνητο για να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να πραγματοποιούνται τα καθορισμένα από τον κατασκευαστή service και οι διάφορες εργασίες συντήρησης. Η αντικατάσταση των λαδιών του κινητήρα, των φίλτρων, των μπουζί, των ιμάντων κ.ο.κ. είναι ζωτικής σημασίας για μην αρχίζουν και παρουσιάζονται διάφορες βλάβες και δυσλειτουργίες, οι οποίες θα κοστίσουν πολύ ακριβότερα.

  1. Τακτικοί έλεγχοι του αυτοκινήτου.

Ανά  τακτά χρονικά διαστήματα, καλό είναι ο κάτοχος του αυτοκινήτου να κάνει κάποιους απαραίτητους τυπικούς ελέγχους, έτσι ώστε να διαγνωστεί πιθανή βλάβη. Οι συνηθέστεροι έλεγχοι είναι αυτή της στάθμης του λαδιού του κινητήρα και των διαφόρων υγρών (π.χ. ψυκτικό, φρένων, υδραυλικού τιμονιού).

  1. Ήπιες αλλαγές ταχυτήτων.

Οι αλλαγές των ταχυτήτων πρέπει πάντα να γίνονται ήπια και με ομαλό τρόπο, έτσι ώστε να μην αρχίσουν να «χτυπάνε» τα γρανάζια. Το κόστος αντικατάστασης ή επισκευής ενός κιβωτίου ταχυτήτων είναι πολύ υψηλό.

 

antallaktikaexartimata.gr ηλεκτρονικό κατάστημα

 

Σχετικά Άρθρα