slider Κοινωνία Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

28 χρόνια ζωής για τον θεσμό των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Δήλωση του Δημάρχου μας…

Σε λίγες μέρες ξεκινούν στην πόλη μας οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, ένας θεσμός που για 28 χρόνια δίνει πνοή στον παραδοσιακό μας οικισμό και ζωή στους πολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθεί ή δήλωση του Δημάρχου της Ξάνθης σχετικά με τις γιορτές:

Σε αυτή τη μαγική γωνιά της Ξάνθης, την Παλιά Πόλη, «τη διατηρητέα», δημιουργήσαμε «μαζί» τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, με αγάπη, ευαισθησία και σεβασμό στην ιστορία του μοναδικού αυτού παραδοσιακού οικισμού.

Γιορτές που χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζουν το περιεχόμενο τους, πλαταίνουν τους ορίζοντες και τις αναζητήσεις τους.

Εμείς οι Ξανθιώτες αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στον Πολιτισμό διότι αποτελεί τη μοναδική οδό για να ένα κόσμο ειρηνικό, δημιουργικό και ανθρώπινο.

Αποδεικνύουμε ότι ακόμα και σε καιρούς αβεβαιότητας και κρίσης, ο πολιτισμός ως αναφαίρετο δικαίωμα, αποτελεί το πιο γνήσιο και βαθιά ριζωμένο στοιχείο μας, και κανένας οικονομικός περιορισμός δεν μπορεί να το ακυρώσει.

Οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης αποτελούν ένα ταξίδι  στο χώρο της Τέχνης, του Πολιτισμού και της ψυχαγωγίας, ένα μοναδικό, συναρπαστικό ταξίδι αναμνήσεων που συνδέει το χτες με το σήμερα!

Σας υποσχόμαστε μοναδικές, όμορφες βραδιές με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εικαστικές εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσουν όλους τους συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό.

Εδώ στην φιλόξενη Ξάνθη, η παλέτα των χρωμάτων της ζωής θα πλημμυρίσει με τα έντονα χρώματα  του πολιτισμού και της διασκέδασης. Γιατί πολιτισμός σημαίνει, κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να «χρωματίσει» τη ζωή του.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σαν μια παρέα.

Γιατί πολιτισμός σημαίνει ζωή!

Γιατί η Ξάνθη είναι μια πόλη μαγική, μια πόλη αρχόντισσα.

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Σχετικά Άρθρα