slider Τελευταία Νέα

25 και 26 Αυγούστου 2018: Δράσεις Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης

Το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις στην πόλη της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα: Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο του «Περιφερειακού Φεστιβάλ VIA EGNATIA ΠΕ Ξάνθης», πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου και της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με τίτλο «Η Τελευταία Συνάντηση». Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο του πανελλήνιου εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου, που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων αφήγηση παραμυθιών για παιδιά και περίπατος εντός του αρχαιολογικού χώρου, με τίτλο «Ιστορίες της Σελήνης».

Και στις δύο εκδηλώσεις, έπειτα από πρόσκληση του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης αντίστοιχα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των διοργανωτών, ανέλαβε τις υγειονομικές καλύψεις των εκδηλώσεων. Συνολικά, συμμετείχαν και τις δύο ημέρες 17 Εθελοντές Σαμαρείτες, οι οποίοι, για άλλη μία φορά, ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό και αν προέκυπτε, δεδομένου ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή τους στο καθήκον συμβάλλοντας καθοριστικά στην άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Οι διοργανωτές, ευχαρίστησαν δημόσια το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, για την άριστη οργάνωση που είχαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις αυτές με ασφάλεια. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι παντού παρών και σε πλήρη ετοιμότητα να αναλάβει και να ανταποκριθεί επάξια σε οποιαδήποτε αποστολή του ανατεθεί.

 

Σχετικά Άρθρα