Με την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού και αρτοκλασίας τιμήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού στον Πολύσιτο Ξάνθης.
Τη διοργάνωση του εορτασμού ανέλαβε η Εθελοντική Ομάδα Πολυσίτου, η οποία φρόντισε για την αρτοκλασία και το κέρασμα που ακολούθησε στην αίθουσα της εκκλησίας, μετά το πέρας του Εσπερινού.
Στον εορτασμό παραβρέθηκαν κάτοικοι του Πολυσίτου, καθώς και επισκέπτες από την Ξάνθη, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο, προστάτη του χωριού.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με δύο ομιλίες, μέσα από τις οποίες παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία για την πρώτη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που κοσμούσε το μοναστήρι στην αρχική του θέση, καθώς και για την ιστορία του μοναστηριού και του χωριού. Ομιλητές ήταν ο πατέρας Αθανάσιος Αγγελίδης και ο κ. Ανέστης Γ. Αραμπτζής.
Η συνάντηση αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο και να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και την παράδοση του Πολυσίτου, με την ευχή όλων να εορτάσουν και την επόμενη χρονιά με υγεία.












