Με δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας θα τιμηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 ο προστάτης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος, καθώς και η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η τελετή διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης και θα πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:45 θα ολοκληρωθεί η προσέλευση των προσκεκλημένων και στις 10:55 η προσέλευση των επισήμων. Στις 11:00 θα τελεστεί η δοξολογία, ενώ στις 11:20 θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.
Την πρόσκληση απευθύνει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Αστυνομικός Διευθυντής Αντώνιος Καπελλάκης.




