Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) για την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, το Πρωτοδικείο Ξάνθης θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν ασφαλείς και σύγχρονες συνθήκες εργασίας στα δικαστήρια, επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, μαζικούς διορισμούς προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων και καταβολή των απλήρωτων υπερωριών που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
Όπως επισημαίνει η ΟΔΥΕ, τα προβλήματα υποστελέχωσης, οι ελλείψεις στις υποδομές και οι δύσκολες συνθήκες εργασίας έχουν επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα των εργαζομένων στις δικαστικές υπηρεσίες, οδηγώντας τον κλάδο στη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.





