Σε νέα επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ξάνθη, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με σημαντικές ποσότητες κάνναβης να εντοπίζονται και να κατάσχονται.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας:
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 780,7 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης και 380,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Συνελήφθησαν χθες (16-10-2025) το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, κατά περίπτωση.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες διότι τους εντόπισαν να κατέχουν από κοινού σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ξάνθη, τέσσερις συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 780,7 γραμμαρίων, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 380,7 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό και δύο τραπεζικές κάρτες, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σημειώνεται ότι ένας εκ των συλληφθέντων επιχείρησε να διαφύγει αντιστεκόμενος στους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Επιπλέον, όπως προέκυψε κατά τη διενεργηθείσα προανάκριση, οι συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, η οποία περιλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών σε εναλλασσόμενα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών για τις συναλλαγές τους, ώστε να αποφεύγεται η κατ’ ιδίαν επαφή με τους αγοραστές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.





