Κύριο ΘέμαΡοδόπηΤελευταία Νέα

Με θρησκευτική κατάνυξη η περιφορά της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης στην ΙΜ Βαθυρρύακος

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε η ιερά λιτανεία της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, στην Ιερά Μονή Βαθυρρύακος. Της ιεράς πομπής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος υπό ιερέων και πλήθους πιστών που προσήλθαν για να λάβουν την χάρη και την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου.

Η εικόνα της Παναγίας, κοσμημένη με άνθη, εξήλθε του ιερού ναού εν μέσω ψαλμωδιών και καμπανοκρουσιών, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγείρου συνόδευε με σεμνότητα την πομπή. Οι πιστοί με δέος ακολουθούσαν, αναπέμποντας προσευχές και δεήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Μετά την επιστροφή της εικόνος εις τον ιερό ναό, τελέστηκε ιερά Παράκλησις, ενώ το εσπέρας συνεχίστηκε η αγρυπνία, προσφέροντας σε όλους πνευματική ανάταση και ευλογημένη συμμετοχή στη μεγάλη αυτή πανήγυρη.

Παράλληλα, στον αύλειο χώρο της Μονής, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να αναπαυθούν και να κοινωνήσουν της χαράς της πανηγύρεως σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης, γεγονός που αναδεικνύει τη ζωντανή παρουσία της Ορθοδόξου παραδόσεως στον τόπο μας.

φωτογραφίες xronos.gr

Σχετικά Άρθρα