Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ναυτική Εβδομάδα 2025 στο Πόρτο Λάγος, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες και συμμετέχοντες. Η τελευταία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουλίου 2025, στις 8 το βράδυ, σηματοδοτώντας ένα δυναμικό και συμβολικό κλείσιμο μιας εβδομάδας γεμάτης δράσεις, πολιτισμό και θάλασσα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία με πρωταγωνιστή το μπλε καβούρι της Βιστωνίδας. Η πρόταση μαγειρέματος ανήκει στην πρόεδρο της Κοιν.Σ.Επ. ThrakiPedia, κυρία Βιολέτα Σιστρίνη, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας ΕΛΓΟ «Δήμητρα», κύριο Μάνο Κουτράκη, και αποτυπώνει τη γευστική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.
Στην εκδήλωση, ο γνωστός σεφ Νίκος Τσέρνος μαγείρεψε επιτόπου φρέσκο μπλε καβούρι, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα μοναδικό πιάτο. Το καβούρι, αλιευμένο από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Πόρτο Λάγος, μαγειρεύτηκε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Θράκης από την εταιρεία Βιστώνις και συνοδεύτηκε από εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως ζυμαρικά από τις “Σοφίας Γεύσεις”, Σαρνάν από τον Έβρο και κρασιά της οινοποιίας Passas (Παπαδόπουλος Κυριάκος).
Η βραδιά περιλάμβανε και μια συγκινητική επιμνημόσυνη δέηση, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, τιμώντας τη μνήμη των ναυτικών που χάθηκαν στη θάλασσα. Την τελετή ρίψης του στεφάνου στη θάλασσα πραγματοποίησε ο Λιμενάρχης Πόρτο Λάγος, Υποπλοίαρχος Ευάγγελος Σακκόπουλος.
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης, ενώ το γλέντι κορυφώθηκε με το μουσικό παραδοσιακό σχήμα “Πλάτανου”.
Η Ναυτική Εβδομάδα 2025 έκλεισε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, αναδεικνύοντας την ιστορία, τη γεύση, τον πολιτισμό και τη βαθιά σχέση των ανθρώπων με τη θάλασσα.
Υ.Γ.: Όλα ήταν πολύ προσεγμένα και άρτια οργανωμένα. Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της Ναυτικής Εβδομάδας.
Ακολουθεί βίντεο και φωτογραφίες από την τελευταία ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας.






























