fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Επίσημη Έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2025 στο Πόρτο Λάγος (φωτογραφίες)

Με επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιουνίου 2025, στο γραφικό λιμάνι του Πόρτο Λάγος, δόθηκε η εκκίνηση για τις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2025.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Δήμαρχος Αβδήρων κ. Στέφανος Μήτσιου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων κ. Φώτης Σταυρακάρας καθώς και ο υπολιμενάρχης του Λιμενικού Σώματος, πλωτάρχης Απόστολος Κιλίτσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα, εκπρόσωποι του στρατού, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό αφιερωμένο στο έργο και την αποστολή του Λιμενικού Σώματος.

Η βραδιά κορυφώθηκε με την εντυπωσιακή μπαρκαρόλα σκαφών, τα οποία διέσχισαν το λιμάνι με αναμμένους πυρσούς, προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα στους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε ζωντανή μουσική που διασκέδασε μικρούς και μεγάλους, ολοκληρώνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο την πρώτη ημέρα των εορτασμών.

Η Ναυτική Εβδομάδα συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε στιγμές πολιτισμού, ιστορίας και θαλάσσιας παράδοσης.

Σχετικά Άρθρα