fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Με επιτυχία η εκδήλωση για τις γυναίκες της Γραμματείας Γυναικών της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης

   Την 28-03-2025 στο Παλαιό Δημαρχείο της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8η Μαρτίου). Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Γυναικών της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, την οποία απαρτίζουν οι συναδέλφισσες κ.κ. Υ/Α’ ΤΑΡΑΣΙΑΔΟΥ  Μαρία, Ανθ/μος ΚΑΝΔΥΛΙΔΟΥ Στυλιανή και Υπ/κας ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ Ουρανία.  Θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η ψυχική και σωματική υγεία της σύγχρονης γυναίκας».          

   Η υγεία της γυναίκας είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα το οποίο δεν είναι μόνο υγειονομικό, αλλά και κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό, και το οποίο απαιτεί ολιστική προσέγγιση, προκειμένου διασφαλιστεί ότι όλες οι γυναίκες θα μπορούν να ζήσουν υγιείς και πλήρεις ζωές, ώστε να είναι σε θέση να επενδύσουν στον εαυτό τους, στην οικογένειά τους και στην ευρύτερη κοινότητα με παραγωγικό τρόπο, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία μίας ισχυρής και δίκαιης κοινωνίας, που ευνοεί, την ίση ανάπτυξη τους, σε όλους τους τομείς της. 

   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κα. ΜΠΡΙΚΑ Πολυξένη, εκπρόσωπος του Βουλευτή (ΝΔ) Ξάνθης κ. ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ Σπυρίδωνος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. ΤΣΑΠΑΛΗΣ Ιωάννης που χαιρέτισε και την εκδήλωση εκ μέρους του κ. Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού κ. ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ Αναστάσιος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΚΥΡΠΟΓΛΟΥ Χρήστος, η Διοικήτρια του ΓΝΞ κα. ΡΟΦΑΕΛΑ Έλενα, η Πρόεδρος του Ο.Ε.Β.Ε.Ξ. κα. ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Μαίρη, ο Βοηθός Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης Α/Δ κ. ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ Νεκτάριος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κα. ΠΑΥΛΑΚΑΚΗ Βάσω, η ειδική συνεργάτιδα της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου καθηγήτρια κα. ΑΓΙΑΝΝΙΤΟΥ Δήμητρα ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης, εκπρόσωποι και μέλη Φορέων και Συλλόγων της Ξάνθης, αστυνομικό προσωπικό, καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από: 

  • την Παθολόγο – Ογκολόγο κα. ΦΟΥΝΤΖΗΛΑ ΄Ελενα, με θεματική «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση γυναικολογικών καρκίνων»
  • τον καθηγητή του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Κομοτηνής κ. ΜΠΕΜΠΕΤΣΟ Ευάγγελο, με θεματική «Ο πλανήτης βαραίνει … η ψυχολογία νοσεί … η άσκηση μπορεί να βοηθήσει;»
  • την Ψυχολόγο Α.Π.Θ. – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt της Ψυχιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κα. ΚΑΤΣΙΚΙΔΟΥ Μαρίνα, με θεματική «Η ψυχολoγία της Γυναίκας όταν η φύση και ο ρόλος λειτουργούν σε ισορροπία».

Για την επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν καθοριστικά και αξίζουν τις θερμές ευχαριστίες της Γραμματείας Γυναικών, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η συνεργασία όλων μας είναι καθοριστική για την υλοποίηση τέτοιων δράσεων αλλά και την πρόοδο της κοινότητας, οι κάτωθι:

-ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. ΚΟΝΤΟΣ Ευστράτιος, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού κ. ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ Αναστάσιος, οι οποίοι μας παραχώρησαν το Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης, έναν υπέροχο χώρο με συμβολική και ιστορική αξία για την πόλη μας, 

 -το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ξάνθης, το οποίο προσέφερε το εξαιρετικό catering της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο της κατάρτισης στον τομέα της γαστρονομίας, τόσο των καθηγητών όσο και των σπουδαστών του,

-το Κτήμα ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ, το οποίο πρόσφερε εκλεκτό κρασί για τους παρευρισκόμενους και

-ο εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, κ. ΡΑΪΚΟΣ Σταύρος για τη δημιουργία βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση, προκειμένου τιμηθούν οι γυναίκες για την προσφορά τους στους διάφορους τομείς της κοινωνίας μας

    Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε σε όλους ένα αναμνηστικό κερί-δώρο, το οποίο ήταν δημιουργία των παιδιών του Παραρτήματος Ατόμων με αναπηρία Ξάνθης.

     Η κατάμεστη αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείο αποτελεί ένα επιπλέον έναυσμα για την Γραμματεία Γυναικών της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης ώστε να συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον να συμμετέχει, αλλά και να πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις, με σκοπό την επαγγελματική, πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική εξύψωση τόσο των γυναικών αστυνομικών μελών της, όσο και των υπόλοιπων γυναικών της πόλης μας. 

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά Άρθρα