fbpx
ΜουσικήΤελευταία Νέα

9-12 Απριλίου: 10ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Το 10ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Απριλίου 2025, με διοργανωτές το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Το φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την περιοχή, φιλοξενώντας μαθητές από μουσικά σχολεία όλης της Ελλάδας, προσφέροντας μια μοναδική πλατφόρμα έκφρασης και δημιουργίας για τους νέους μουσικούς.

Η τελετή λήξης θα αποτελέσει ξεχωριστό γεγονός, καθώς θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη. Μαζί της θα συμπράξουν η μεγάλη ορχήστρα και χορωδία των μαθητών των μουσικών σχολείων, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη και μαέστρου Νίκου Κυπουργού. Η εκδήλωση αυτή υπόσχεται μια μαγευτική μουσική εμπειρία, εορτάζοντας το ταλέντο και την προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το 10ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, θα πραγματοποιηθεί από τίς 9 έως τις 12 Απριλίου 2025.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες και δάσκαλοί θα υλοποιήσουν και φέτος βιωματικά εργαστήρια, ενώ τα μουσικά σύνολα των Μουσικών Σχολείων θα παρουσιάσουν έργα της επιλογής τους στις σκηνές της πόλης. 

Στην τελετή λήξης θα έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε την κα Μαρία Φαραντούρη μαζί με την μεγάλη ορχήστρα και χορωδία των μαθητών των Μουσικών Σχολείων υπό τη διεύθυνση του κου Νίκου Κυπουργού.

Θα ακολουθήσει νέα λεπτομερής ενημέρωση όσον αφορά στο πλήρες πρόγραμμα και τη διαδικασία συμμέτοχης.

Φέτος «όταν δεν ονειρευόμαστε, τραγουδάμε…», σαν τα παιδία της οδού Ονείρων του Μάνου Χατζιδάκι. Αθεράπευτα πιστοί σ’ αυτόν τον δρόμο που μας έδειξε, θα ξαγρυπνήσουμε ως το πρωί για να μαζέψουμε τα καινούρια όνειρα που θα γεννήσουμε. Να τα φυλάξουμε και να τα ξαναδώσουμε, πάλι σε μουσική.

Σας περιμένουμε για να συμπορευτούμε σε αυτό το ονειρικό ταξίδι.

Ο Διευθυντής – Χρήστος Βαρδικελδογλου

Σχετικά Άρθρα