fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Απονεμήθηκαν για 25η χρονιά τα χρηματικά βραβεία του Δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη στο Σχολείο της Σταυρούπολης (φωτογραφίες)

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και Λύκειο της ακριτικής Σταυρουπόλεως Ξάνθης για 25η χρονιά σε ειδική εκδήλωση, η απονομή επαίνων και χρηματικών βραβείων καθώς και διάφορα πoλύτιμα δώρα στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ, στους πρώτους και αριστούχους μαθητές και μαθήτριες όλων των
τάξεων της σχολικής περιόδου 1923-24.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο αντιδήμαρχος Σταυρουπόλεως κ. Μάριος Τσορμπατζίδης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, και άλλοι επίσημοι και γονείς.
Χρηματοδότης των βραβείων όπως πάντα, ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας κ. Τάσος Κοντογιαννίδης, που κατάγεται από την περιοχή και φοίτησε στα νεανικά του χρόνια στο σχολείο αυτό. Διέθεσε στο Σχολείο αυτό διαδραστικό πίνακα και τρεις προτζέκτορες για τις αίθουσες των σχολείων. Σε όλους τους
μαθητές και μαθήτριες πρόσφερε διάφορα δώρα και εδέσματα με αναψυκτικά και χρηματικά ποσά για την κάλυψη εξόδων των σχολικών τους εκδρομών. Συνολικό ποσό 5.000 ευρώ.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό με ευχές και νουθεσίες σε όλα τα παιδιά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Μαρία Αντωνιάδου.
Στην ομιλία του ο χορηγός των βραβείων δημοσιογράφος κ. Τάσος Κοντογιαννίδης, ζήτησε από τα παιδιά να είναι επιμελείς, να έχουν καλή αγωγή, να αποκτούν γνώσεις οι οποίες θα είναι γι’ αυτούς τα εφόδια και το κλειδί, που θα ανοίγουν με ευκολία τις πόρτες της επιτυχίας και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Και οι συμβουλές που τους έδωσε:
« Όταν έχεις απαίτηση απο τον άλλο να σε σέβεται, θα πρέπει πρώτα να τον σεβαστείς εσύ. Προσπαθήστε να είστε δίκαιοι και να ξέρετε ότι η συγγνώμη είναι πράξη γενναία. Θα πρέπει να την ζητάτε όταν βλάψετε ή αδικήσετε κάποιον. Τα όρια της ελευθερίας σου φτάνουν ως εκεί που δεν παραβιάζουν τα όρια της ελευθερίας του άλλου. Να αποφεύγετε πράξεις και συνθήματα απαξιωτικά και προσβλητικά καθώς και απαράδεκτες και εγκληματικές ενέργειες που διαπράττουν μαθητές μεγάλων πόλεων, μπούλινγκ, βία ανηλίκων, σεξουαλικές κακοποιήσεις στα σχολεία, ξυλοδαρμοί δασκάλων από μαθητές τους, ναρκωτικά, εγκληματικότητα,
Και κάτι άλλο που πρέπει να τονίσω: Μακριά από τα ναρκωτικά!!!! Μην επιτρέψετε, σε κανένα να σας δώσει ναρκωτικές ουσίες. Θα είναι η καταστροφή η δική σας και της οικογενείας σας».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Η απονομή των Επαίνων και χρηματικών βραβείων καθώς και άλλων δώρων, έγινε με θερμά χειροκροτήματα.
Μαθήτριες που εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι.:
-Η Αναστασία Ανδριάνα στη Σχολή Μηχανικών- Πληροφορικής και Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
-Η Θεανώ Κεβεντζίδου ( με βαθμό 19,4) στο Λύκειο) εισήχθη στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής
Επιστήμης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας Απονομή Επαίνων και χρηματικών Βραβείων στους
πρώτους και τους αριστούχους.
Του Γυμνασίου:
α΄ Τάξη: Φώτιος Χάϊτας βαθ. 18,9
β΄ Τάξη: Στέργιος Κωστέλης βαθ. 18,5
γ΄ Τάξη: Συμέλα Πολυτσίδου βαθ. 18,3
Του Λυκείου:
α΄ Τάξη: Κυριακή Κουτελίδου βαθ. 18,8
β΄ Τάξη: Κωνσταντίνος Καρασακαλίδης βαθ.18,8
Απονομή και στους αριστούχους όλων των Τάξεων
α) Α΄ Τάξη Γυμνασίου: Σοφία Συμεωνίδου βαθ. 18.7
β) Α΄ Τάξη Γυμνασίου Ανατολή Τολμίδου 18,6
γ) Β΄ Τάξη Λυκείου Γρηγόριος Παπαδόπουλος 18,8
Σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου προφέρθηκαν πλούσια εδέσματα και αναψυκτικά.
Στο τέλος της εκδήλωσης όλα τα παιδιά κατά την υποστολή της σημαίας έψαλαν τον Εθνικό μας ΄Υμνο.

Σχετικά Άρθρα