Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, η ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) στην Ξάνθη. Η αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» γέμισε από ασθενείς, επαγγελματίες υγείας και πολίτες που ήρθαν να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της Ελκώδους Κολίτιδας και της Νόσου Crohn.
Οι ομιλητές Νικόλαος Βιάζης, Μαρία Τζουβαλά, Όλγα Γιουλεμέ και Χρήστος Λιάτσος, παρουσίασαν αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία των ΙΦΝΕ, ενώ ακολούθησε ζωντανή συζήτηση με το κοινό, με ερωτήσεις και απαντήσεις από ειδικούς γαστρεντερολόγους.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και ιδιαίτερα τους ιατρούς της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Δημοσθένη Γεωργιάδη, Ριτβάν Καμπά, Κωνσταντίνο Μπουντά και Ουσάμα Χόφφα για τη στήριξη και την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Γκαγκαλίδη και στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ιωάννη Σπανόπουλο που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς επίσης και στους κ.κ. Ανδρέα Ματζάκο και Νίκο Κοσμίδη από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για την ένθερμη υποστήριξή τους και βοήθεια στην υλοποίηση της εκδήλωσης.
Η ΕΟΜΙΦΝΕ συνεχίζει το ταξίδι ενημέρωσης σε πόλεις της Ελλάδας, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου και την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.
Σχετικά με την ΕΟΜΙΦΝΕ
Η Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) είναι ένα ιατρικό σωματείο, του οποίου τα μέλη είναι επιστήμονες υγείας που ασχολούνται με την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn. Ιδρύθηκε το 2001 και από το 2002 και μετά οργανώνει το ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο ΙΦΝΕ. Η ΕΟΜΙΦΝΕ είναι ενεργό μέλος της ECCO (European Crohn’s & Colitis Organization), ενώ μέλη της συμμετέχουν σε πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς με αντίστοιχο αντικείμενο. Σκοπός της εταιρείας είναι η διαρκής βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς με ΙΦΝΕ, η εκπαίδευση των Ελλήνων ιατρών στην διαχείριση των ασθενών και η προαγωγή της έρευνας στο πεδίο των νοσημάτων αυτών.