fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Επετειακή εκδήλωση του Δ’ΣΣ για τα 120 χρόνια από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα (φωτογραφίες +video)

To Δ ́ΣΣ, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα, πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση με θέμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, 1904-1908» στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΕΝΗΣ», την Τετάρτη 16 Οκτ 24 και ώρα 18:30.

Στο κατάμεστο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πολύστυλου κ. Σωφρόνιος, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ΣΣ Σταύρος Παπασταθόπουλος, αρκετοί φορείς της περιοχής, Αξιωματικοί του Στρατού και πολλοί άλλοι.

Τιμώμενο πρόσωπο στην επετειακή εκδήλωση για τα 120 χρόνια του μακεδονικού αγώνα που διοργάνωσε το τέταρτο σώμα στρατού στο θέατρο ήταν εγγονή Παύλου Μελά κυρία Ναταλία Ιωαννίδη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάβανε ομιλίες από:

– Την κ. Ελπίδα Βόγλη, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

– Τον κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, Καθηγητή Λαογραφίας και Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

– Τον Στρατηγό ε.α. Χαράλαμπο Λαλούση, Επίτιμο Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

β. Συζήτηση – Ανταλλαγή απόψεων, υπό τον συντονισμό της κ. Ευαγγελίας Πάλλα, Ιστορικό του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

γ. Ξενάγηση από τον Συγγραφέα – Διοργανωτή Ιστορικών Εκθέσεων Σχη (ΥΦ) ε.α. κ. Βασίλειο Νικόλτσιο στην έκθεση του Πολεμικού Μουσείου  Θεσσαλονίκης, που αφορά σε κειμήλια και στολές του Μακεδονικού Αγώνα.

Σχετικά Άρθρα