fbpx
ΕλλάδαΤελευταία Νέα

Ομιλία από τον επίτιμο Α/ΓΕΣ Χ. Λαλούση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 112ης επετείου της Μάχης του Σαρανταπόρου στην Λάρισα

Στο πλαίσιο της διατήρησης της ιστορικής μνήμης των Βαλκανικών Πολέμων πραγματοποιήθηκε σημαντική εκδήλωση εορτασμού της 112ης Επετείου της Μάχης του Σαρανταπόρου στο Αμφιθέατρο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ EU- OHQ «ΑΝΤΓΟΥ ΘΩΜΑ ΑΔΑΜΟΥ», σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης. Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες από τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Επίτιμο Α/ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. Χαράλαμπο Λαλούση και τον Συνταγματάρχη (ΠΖ) Δημήτριο Τσαρούχα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ EU- OHQ. Ακόμη ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ακολούθησε έκθεση φωτογραφικού αρχείου και κειμηλίων.

Την εκδήλωση-ημερίδα παρακολούθησε Στρατιωτικό και Πολιτικό Προσωπικό της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ EU- OHQ, καθώς επίσης και προσωπικό των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που εδρεύουν στην πόλη της Λάρισας, καθώς και Τοπικές Αρχές – Φορείς της πόλης. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της διατήρησης της ιστορικής μνήμης των Βαλκανικών Πολέμων πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση εορτασμού της 112ης Επετείου της Μάχης του Σαρανταπόρου στο Μνημείο του «Στρατιωτικού Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων – ΧΑΝΙ ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ» αύριο Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10:50.

Δείτε φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα