fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Να μην γίνει η Ελλάδα στόχος αντιποίνων! Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους!

5 Οκτωβρίου 2024

Με το μήνυμα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή-να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί» πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που διεξάγεται σε Μ. Ανατολή και Ουκρανία-Ρωσία.

Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς έχουν προειδοποιήσει από καιρό ότι η εγκληματική αυτή δράση διαμορφώνει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, πυροδοτεί την όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο της περιοχής, των ενεργειακών και εμπορικών διαδρομών και οδηγεί σε ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με θύματα τους λαούς, συμπεριλαμβανομένου του ισραηλινού λαού.

Στη βάση αυτή, η πυραυλική επίθεση του Ιράν ως αντίποινα στο Ισραήλ συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση σε κατεύθυνση γενίκευσης του πολέμου, που θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν, μέσα σε έναν φαύλο κύκλο ανταπαντήσεων.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη συμμαχούν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, αναγνωρίζοντας με την στάση τους αυτή τη κατοχή της Παλαιστίνης, αθωώνοντας παράλληλα τον εισβολέα, και μάλιστα  την ίδια στιγμή που ο ελληνικός και κυπριακός λαός (για 10ετιες) αγωνίζονται και απαιτούν την άμεση απομάκρυνσή των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο..! Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο, όπου άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, προκαλώντας νέο κύκλο αίματος στην Μέση Ανατολή, με τα αντίποινα να πλήττουν και τον ισραηλινό λαό.

Αυτά τα αντίποινα φαίνεται πως προειδοποιούν χώρες όπως το Ιράν, η Ρωσία κ.α. πως θα υπάρξουν για όποια χώρα συμμετέχει, εφοδιάζει και δίνει «γη και ύδωρ» στους φονιάδες του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ, που αντικειμενικά «κλείνουν το μάτι» στις βάσεις που υπάρχουν ανά την Ελλάδα, όπως στην Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, την Κύπρο.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να σταματήσει κάθε πολιτική, στρατιωτική, οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Να επιστρέψει πίσω η φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα, τη στιγμή που κοστίζει 500.000€ καθημερινά για να περνούν μια χούφτα εφοπλιστές τα καράβια τους από την Υεμένη, όταν οι ελλείψεις στην Υγεία, την Παιδεία, στην ασφάλειά μας είναι τραγικές.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα