fbpx
ΚόμματαΤελευταία Νέα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για το μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Από τη σιωνιστική σφαγή σε Παλαιστίνη και Λίβανο, έως την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: 

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Το μαζικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Οκτώβρη στην πόλη μας, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, για τη συγκρότηση ενός μαζικού λαϊκού κινήματος, που θα σταθεί απέναντι στον πόλεμο και τους εμπρηστές του -τους ιμπεριαλιστές και τους υποτακτικούς τους-, που θα αναμετρηθεί και θα βάλει φραγμό στη βαρβαρότητα του συστήματος.

Καθώς η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ συνεχίζεται. Καθώς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ ωθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προς το ξέσπασμα ενός περιφερειακού πολέμου. Καθώς η ιμπεριαλιστική διαπάλη για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, όπως κυρίως εκφράζεται στην στρατηγικού χαρακτήρα αναμέτρηση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει ανέβει σε πρωτοφανή επίπεδα. Καθώς οι «μηχανές» όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κινούνται προς τη συγκρότηση των όρων ξεσπάσματος του 3ου Παγκόσμιου Πολέμου.

Η οικοδόμηση αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος και η συγκρότηση των όρων για Μέτωπο Πάλης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο είναι η μοναδική και ρεαλιστική διέξοδος για τους λαούς και τη νεολαία, που πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα του κόσμου της δουλειάς ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση για ένα κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και πολέμους.

Η πιστή υποταγή της ντόπιας άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης και όλου του αστικού πολιτικού κόσμου στα πολεμικά σχέδια και τις εξορμήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και η εμετική υποστήριξη των δολοφόνων σιωνιστών του Ισραήλ από όλα τα φερέφωνα του συστήματος, εμπλέκει τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους, προετοιμάζοντας το έδαφος για να γίνει η νεολαία μας κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των υποτακτικών τους, την ίδια στιγμή που φορτώνει τα βάρη αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Σήμερα όλοι οι λαοί μαζί και ο δικός μας βρίσκονται μπροστά στους μεγαλύτερους κινδύνους, και είναι βέβαιο πως μόνο η δύναμη της πάλης τους μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους αυτούς.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΩΣ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΡΩΣΙΑ – ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ-ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Ξάνθη, 5 Οκτώβρη 2024

Σχετικά Άρθρα