fbpx
ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Η Ξάνθη βάζει τα καλά της και γιορτάζει σήμερα την την απελευθέρωση της !!! Το πρόγραμμα της ημέρας…12:45 η παρέλαση

Η απελευθέρωση της Ξάνθης στις 4 Οκτωβρίου είναι μια σημαντική ιστορική επέτειος για την πόλη και την Ελλάδα, την οποία οι κάτοικοι του νομού γιορτάζουν με ένα συνδυασμό θρησκευτικών, στρατιωτικών, και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την επιστροφή της Ξάνθης στην ελληνική κρατική υπόσταση μετά την καταπίεση που υπέστη κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η απελευθέρωση της Ξάνθης είναι συμβολική της ανάκαμψης και της ανόρθωσης του ελληνικού έθνους.

Σήμερα Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024, οι εορτασμοί θα περιλαμβάνουν ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων:

– **08:00**: Έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία από τον Δήμαρχο της Ξάνθης. Η Φιλαρμονική του Δ’ Σ.Σ. θα αποδώσει τιμές και θα ανακρούσει εμβατήρια.

– **09:00 – 10:00**: Η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης θα παιανίζει Θούριους και Εμβατήρια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

– **10:15**: Άφιξη του εκπροσώπου της κυβέρνησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης.

– **10:30**: Πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της Ξάνθης και επίσημη δοξολογία με προεξάρχοντα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ταλαντίου Επιφάνιο.

– **11:00**: Δεξίωση στο Κεντρικό Δημαρχείο Ξάνθης.

– **12:15 – 12:45**: Μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στην Πλατεία Ελευθερίας, με συμμετοχή πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων.

– **18:00**: Υποστολή σημαίας με τιμές από στρατιωτικό άγημα και τη Φιλαρμονική.

Οι εορτασμοί αυτοί δεν είναι απλώς μια αναδίπλωση στην ιστορία, αλλά μια ζωντανή έκφραση τιμής προς εκείνους που συνέβαλαν στην ελευθερία και την ευημερία της πόλης και του έθνους. Είναι ευκαιρία για αναστοχασμό και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής ταυτότητας.

Σχετικά Άρθρα