fbpx
ΚόμματαΤελευταία Νέα

Οι θέσεις του ΚΚΕ(μ-λ) για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: ΤΟ «ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ» είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ;

Το πρόβλημα της υπολειτουργίας του Νοσοκομείου της Ξάνθης καθώς και όλων των Κέντρων Υγείας χρονίζει, χωρίς να διαφαίνεται κάποια εξέλιξη ως προς το καλύτερο. Τουναντίον! Ό,τι δρομολογείται στον τομέα της Υγείας σε κεντρικό επίπεδο «εγγυάται» την επιδείνωση της κατάστασης. Έτσι έχουμε σε βασικά σημεία: εισαγωγή των DRGs από 1-1-2025 στα νοσοκομεία (αλγόριθμοι λογισμικού που προσμετράνε πληρότητα-αποδοτικότητα-κόστος σε κάθε νοσηλευτική μονάδα). Επαναφορά του «προσωπικού γιατρού» με τοποθέτηση αγροτικών γιατρών για τη στελέχωση του θεσμού. Στόχος ο περιορισμός πρόσβασης περιστατικών προς τα νοσοκομεία σε ποσοστιαία βάση, με κριτήρια μαθηματικά. Ο συνυπολογισμός των δύο μόνο νέων αυτών μέτρων στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση, οδηγεί το νοσοκομείο μας στη «μαύρη λίστα» των υποψήφιων για συγχωνεύσεις-καταργήσεις.  Η τραγική κατάσταση είναι ενδεικτική. Έλλειψη μόνιμων γιατρών σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου, αδυναμία τακτικών χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και κατάργησης της ΜΕΘ, αδυναμία πλήρους μηνιαίας εφημέρευσης όλο και περισσότερων τμημάτων, συσσώρευση κούρασης, αγανάκτησης και απογοήτευση των υγειονομικών λόγω των απαράδεκτων εργασιακών συνθηκών σε συνδυασμό με τις χαμηλές απολαβές.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα δικαιώματα του λαού ποδοπατούνται από το πολιτικό σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για τη φτώχεια, την ανεργία, τα ξεπουλήματα μεγάλων παραγωγικών μονάδων και τις χιλιάδες απολύσεις, τις ελεεινές εργασιακές συνθήκες με την παράλληλη εκτίναξη των εργασιακών «ατυχημάτων», για τις συνδικαλιστικές διώξεις αγωνιστών εργαζόμενων, την εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνες πολεμικές συρράξεις. Από το πολιτικό προσωπικό της χώρας το οποίο συνδέει με όρους εξάρτησης τη διατήρηση της κυριαρχίας του με τα συμφέροντα των δυτικών ιμπεριαλιστών, αυτών που αιματοκυλούν τον πλανήτη.

Σε μια περίοδο που το ζητούμενο για το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα είναι να τσακίσει συνειδήσεις ώστε οι λαοί να ξεχάσουν ότι έχουν δικαιώματα και να γίνουν έρμαιο των πολεμικών σχεδιασμών, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. Με επιμονή, σταθερότητα και αποφασιστικότητα. Ο αγώνας για ΔΩΡΕΑΝ-ΙΣΗ-ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι αναγκαίος. Είναι αγώνας για διεκδίκηση του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ στην υγεία και τη ζωή.  Είναι αναφαίρετο δικαίωμα το οποίο το κερδίζουν μια ζωή οι εργαζόμενοι: μέσα από τον κοινωνικό πλούτο και την κλεμμένη υπεραξία που με την εργασία τους παράγουν, μέσω των κρατήσεων στους μισθούς τους, μέσω της έμμεσης φορολόγησης.

Οι δύο κινητοποιήσεις τα τρία τελευταία χρόνια που διοργανώθηκαν από φορείς της πόλης και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου πλαισιώθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό από πλήθος κόσμου. Στο μεγάλο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των κινητοποιήσεων ωστόσο υπήρξε αδράνεια… Η αδράνεια αυτή οφείλεται στον εθιμοτυπικό χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές ηγεσίες στις κινητοποιήσεις αυτές, ελπίζοντας σε μία στιγμιαία εκτόνωση της οργής που όλο και συσσωρεύεται στους εργαζόμενους και ευρύτερα στο λαό.

Ο λαός της πόλης μας απέδειξε ότι θέλει να αγωνιστεί για το δικαίωμα του στην περίθαλψη, για το λόγο αυτό πλαισίωσε μαζικά όποιες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν. Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να μετουσιώσει αυτή τη διάθεση σε ενεργό συμμετοχή στον δρόμο της αντίστασης στην επίθεση και της υπεράσπισης του δικαιώματός μας σε ίση, πλήρη – δωρεάν περίθαλψη. Να οργανωθούμε με μαζικές γενικές συνελεύσεις σε κάθε εργασιακό χώρο, σε σχολές και σχολεία, στα σωματεία, στους συλλόγους, στη γειτονιά, συζητώντας και παίρνοντας αποφάσεις αγώνα. Παίρνουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια για να μη μας πάρουν το νοσοκομείο, την υγεία και τα δικαιώματά μας μέσα από τα χέρια.

Παλεύουμε για:

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘ

ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σχετικά Άρθρα