Γιώργος Παυλίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»: «Η βραδιά αυτή φιλοδοξεί να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με ερευνητές και να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες».
Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή MEDNIGHT 2024 (www.mednight.eu), και διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή έρευνας και καινοτομίας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων και μία σειρά μοναδικών εκδηλώσεων.
Η βραδιά αυτή φιλοδοξεί να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με ερευνητές και να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες
“…Σ’ ένα ανοιχτό και φιλικό περιβάλλον μπορεί ο καθένας να γνωρίσει την έρευνα και τα αποτελέσματά της και να έρθει σε επαφή με την καινοτομία που παράγεται μέσα από τα ερευνητικά προγράμματα..”, τόνισε μεταξύ άλλων στην κάμερα του xanthipost.gr, ο κ. Παυλίδης και πρόσθεσε πως “.. παράλληλα με την κύρια εκδήλωση το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία δράσεων και δραστηριοτήτων όπως ημερίδες , διαδραστικά εργαστήρια, εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις..”.
Οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα τόσο στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου όσο και στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου
Πρόκειται για μια εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό, που ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών, αναδεικνύοντας τη συμβολή της μεσογειακής επιστήμης και την προώθηση της βιωσιμότητας και της καινοτομίας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Αθηνά, αλλά και στην κεντρική πλατεία της πόλης, με εκθέσεις, εργαστήρια, ομιλίες, παιχνίδια, συζητήσεις και διαγωνισμούς που σχετίζονται με την έρευνα και που προορίζονται για διαφορετικά ακροατήρια για να τονίσουν την αξία της επιστήμης της Μεσογείου.
Να σημειωθεί τέλος πως η “Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή” ή αλλιώς MEDNIGHT είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Marie Curie Actions) και έχει ως στόχο να παρουσιάσει σε νέους/ες και ενήλικες τη φιλικότερη πλευρά της επιστήμης που διεξάγεται στις Μεσογειακές χώρες.