fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία ΝέαΤεχνολογία

Ημερίδα για την Καινοτομία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στους Τομείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κόμβου Καινοτομίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη Smart Attica διοργανώνει την ημερίδα με θέμα την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στους τομείς του Πολιτισμού και Τουρισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 09:30 έως τις 15:00, στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στην Ξάνθη (ΝΑ άκρο Πανεπιστημιούπολης Κιμμερίων).

Η ημερίδα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στους τομείς αυτούς.

Στη διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να:

  • ενημερωθούν για τα οφέλη της συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας στον τομέα του Πολιτισμού και Τουρισμού,
  • συμμετάσχουν σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τους ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” για την αποτύπωση των αναγκών τους,
  • αντλήσουν ιδέες και λύσεις για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κόμβου Καινοτομίας Smart Attica και η προσπάθεια δημιουργίας ενός οικοσυστήματος συνεργασίας για την ενίσχυση της καινοτομίας στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα καταγράψουν τις ανάγκες των οργανισμών και επιχειρήσεων για την ανάπτυξη νέων ευφυών υπηρεσιών, ενώ θα διερευνηθούν υπάρχουσες και αναδυόμενες τεχνολογικές λύσεις από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Κόμβο Καινοτομίας Smart Attica (https://www.smartattica.eu)

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Καινοτομίας Smart Attica επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών, ενισχύοντας τη ψηφιακή τους ωριμότητα και υιοθετώντας τεχνολογίες αιχμής. Στόχος του είναι η αναβάθμιση δεξιοτήτων και η ενίσχυση των διαδικασιών, με έμφαση στους τομείς της Ενέργειας, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, του Πολιτισμού και του Τουρισμού. Ο Κόμβος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: https://www.ilsp.gr/news/pamth2024/

Σχετικά Άρθρα