fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

STEAM και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση – Ενημερωτικό και Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά διοργανώνει ένα ενημερωτικό και επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “STEAM και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση”. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο κτήριο του ΕΚ Αθηνά στην Ξάνθη.

Το σεμινάριο στοχεύει να εμπλουτίσει τις γνώσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με τις νέες προσεγγίσεις στον τομέα του STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) και την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), με έμφαση στη χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί ο Κόμβος Έρευνας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου ΕπιSTEAMουσική (https://episteamousiki.athenarc.gr). Η πλατφόρμα ΕπιSTEAMουσική, η οποία απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνδυάζει τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών μέσω της Μουσικής.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα εργαλεία παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου AI4EDU (https://ai4edu.eu). Το AI4EDU εξετάζει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση, προσφέροντας ευέλικτες και εξατομικευμένες προσεγγίσεις στη διδασκαλία και τη μάθηση.

Σχετικά με τα έργα:

Το έργο “Διαδραστικές Μουσικές Επιστημονικές Δραστηριότητες” (ΕπιSTEAMουσική) υποστηρίχθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) στο πλαίσιο της δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» με τίτλο «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης».

Το έργο “Conversational AI Assistant For Teaching And Learning” (AI4EDU) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: https://www.ilsp.gr/news/pamth2024/

Σχετικά Άρθρα