fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Προσκυνηματική εκδρομή του ΙΝ Αγίου Ελευθερίου στα Μοναστήρια του Έβρου (φωτογραφίες)

Ο ιερός ναός του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης διοργάνωσε μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 στα Μοναστήρια του Έβρου.

Πρώτος σταθμός της προσκυνηματικής εκδρομής ήταν ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος όπου εκεί τελέστηκε θεία λειτουργία από τον προϊστάμενο του ιερού ναού πατέρα Άνθιμο Κωσταράκη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων όπου τους καλωσόρισε στην μονή και στην Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και τους μίλησε για την ιστορία του Μοναστηριού. Ακολούθησε καφές και εδέσματα στον αύλειο χώρο της μονής όπου εκεί οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν  την Γερόντισσα Μαριάμ, να συνομιλήσουν μαζί της και να πάρουν την ευχή της.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων μιλά για ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος:

Ακολούθησαν προσκυνήματα στις ιερές μονές Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρής, Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών, Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου.

Η προσκυνηματική εκδρομή έκλεισε με το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας. Στην ιερά μόνη τους υποδέχτηκε ο ηγούμενος την μονής και αρχιερατικός επίτροπος Ορεστιάδος αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα