fbpx
Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Αυτοί είναι οι Ξανθιώτες που στηρίζουν τον Χάρη Δούκα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ

Στησημερινή πολιτική συγκυρία, όπως προέκυψε και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, είναι εμφανής η έλλειψη πειστικής εναλλακτικής πρότασης στις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές.

            Η προσφυγή στη βάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπου θα κριθούν πρόσωπα και πολιτικές καθώς και η διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του χώρου.

            Στόχος μας μια σύγχρονη κεντροαριστερά που να εκφράζει τις κοινωνικές πολιτικές, να θέτει στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανισότητες, να έχει συνείδηση του κοινωνικού αντιπάλου, να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με την Ν.Δ. Με επαναφορά της λαϊκότητας της δημοκρατικής παράταξης και με σταθερό μέτωπο απέναντι στον λαϊκισμό. Για την επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη.

            Και για να γίνει αυτό είναι αναγκαία η συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων-όπου είναι εφικτό-όχι με την παλαιοκομματική λογική των αντί-δεξιών μετώπων αλλά με την στρατηγική για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς. Με σύγχρονο πολιτικό  λόγο, με απεύθυνση σε όλους που αυτοπροσδιορίζονται ως  κεντρώοι,οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες και αριστεροί της ανανέωσης. Οι μεγάλοι άξονες της εξωτερικής πολιτικής, της κλιματικής αλλαγής, του κοινωνικού κράτους, της παιδείας, των θεσμών, το αναπτυξιακό μοντέλο και τα φλέγοντα ζητήματα της εργασίας είναι το πεδίο της συνεννόησης.

            Το ελπιδοφόρο και αποτελεσματικό παράδειγμα με την εκλογή του Χάρη Δούκα στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, απέδειξε ότι τα κάστρα πέφτουν όταν κινητοποιούνται οι κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζουν αυθεντικά τις ανάγκες των πολιτών. Η μεγάλη κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης θα εμπιστευθεί μια ηγεσία που δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό.

Πάμε Χάρη!

Οι υπογράφοντες

ΑΙΓΙΝΙΤΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ

ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΓΚΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΟΝΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΔΟΝΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΟΝΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΑΡΑ ΙΣΜΕΤ

ΚΟΝΤΕ ΣΑΜΠΑΝ

ΛΑΜΠΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΟΛΛΑ ΜΕΧΜΕΤ

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ

ΞΥΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΟΥΖΟΥΝ ΙΡΦΑΝ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΟΠ ΣΙΝΑΝ

ΤΣΑΚΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΤΣΕΤΙΝΕΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΧΟΤΣΚΑ ΝΕΝΤΙΜ

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Σχετικά Άρθρα