fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Χρόνια πολλά! Λαμπρός ο εορτασμός του πολιούχου της Ξάνθης (φωτογραφίες)

Με θρησκευτική λαμπρότητα τελέστηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 ο εορτασμός της μνήμης της απότομης της κεφαλής του Τιμίου ένδοξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου ο οποίος είναι και προστάτης της πόλης της Ξάνθης.

Την Τετάρτη στις 7 η ώρα το απόγευμα τελέστηκε πολυαρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στην παλιά πόλη της Ξάνθης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δράμας Δωροθέου. Μαζί του συνχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστόφορος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και ο Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Αμέσως μετά την τέλεση του πολυαρχιερατικού εσπερινού έγινε πομπή της εικόνας του Αγίου προς την πλατεία παρουσία αγήματος και της μπάντας του ΔΣΣ  όπου κάτω από το ρολόι της πόλης τελέστηκε αρτοκλασία και εκφώνηση του πανηγυρικού λόγω της εορτής. Στον εορτασμό παραβρέθηκαν άρχοντες του τόπου και πλήθος κόσμου.

Αύριο το πρωί ανήμερα της εορτής του Πολιούχου θα τελεστεί όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό.

Σχετικά Άρθρα