fbpx
Τελευταία ΝέαΧρησιμές Πληροφορίες

Πολιτική Προστασία Δ.Ξάνθης: Σχέδιο εκκένωσης που θα ισχύει κατά τη διάρκεια των Γιορτών της Παλιάς Πόλης

Οδεύσεις Διαφυγής για  πεζούς και οχήματα

Η χρονική περίοδος των Γιορτών Παλαιάς Πόλης, συνήθως ορίζεται στις αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Την  συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καιρός στην περιοχή του Ν. Ξάνθης είναι σχετικά άστατος και παρατηρούνται ημέρες με  δυνατό αέρα, χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές.

Στην περίπτωση που τις ημέρες των Γιορτών Παλαιάς Πόλης το δελτίο πρόγνωσης καιρού αναφέρει ότι ο δείκτης  επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή μας θα είναι τέσσερα (4) ή πέντε (5), δεν θα επιτρέπεται η εξωτερική χρήση ψησταριών από τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Προς αποφυγή ή αποτροπή πυρκαγιάς, επιβάλλεται σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους η κατοχή πυροσβεστικών  μέσων πυρόσβεσης (ατομικοί πυροσβεστήρες), οι οποίοι και θα είναι τοποθετημένοι σε σημείο που να είναι εύκολη η  παραλαβή και χρήση τους.

Γίνεται μνεία προς τους συλλόγους, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι πλησίον ή επί της διαδρομής που θα χρησιμοποιηθεί  από τα οχήματα Έκτακτης Ανάγκης( διαδρομή χρώματος μπλε), πως θα πρέπει να μην έχουν τοποθετημένα επάνω σε  αυτήν τραπέζια για να μην δυσχεραίνουν την γρήγορη διέλευση των οχημάτων.

Στην διαδρομή χρώματος μπλε που θα χρησιμοποιηθεί από τα οχήματα Έκτακτης Ανάγκης και κατά τις ώρες 19:00 έως  02:00, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων προκειμένου να είναι πιο γρήγορη και εύκολη η διέλευση αυτών.

Οδεύσεις Διαφυγής για  πεζούς και οχήματα:

Α) Μέσω της οδού ΟΡΦΕΩΣ, προς ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ και ΠΙΝΔΑΡΟΥ και εν συνεχεία προς ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ.

Β) Μέσω της οδού ΟΡΦΕΩΣ, προς ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ και ΑΙΣΧΥΛΟΥ και εν συνεχεία προς ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ.

Γ) Από την ΠΛ. ΜΑΝΤΣΙΝΙ προς ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ, ΕΥΡΥΠΙΔΟΥ και ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ και εν συνεχεία από ΠΙΝΔΑΡΟΥ και ΑΙΣΧΥΛΟΥ προς ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ.

Δ) Από την ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ μέσω των οδών ΑΝΤΙΚΑ , ΛΕΥΚΑΔΟΣ, ΣΤΑΛΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, προς την οδό ΟΡΦΕΩΣ,ΠΙΝΔΑΡΟΥ και εν συνεχεία προς ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ.

Ε) Οι Οδοί Λ. ΠΥΡΓΟΥ, ΧΑΣΙΡΤΖΟΓΛΟΥ, ΠΥΓΜ. ΧΡΙΣΤΙΔΗ, ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ, ΦΙΛΛΙΠΟΥ, ΑΙΣΧΥΛΟΥ, ΠΙΝΔΑΡΟΥ, θα χρησιμοποιηθούν για τις κινήσεις των οχημάτων της Π.Υ., της Αστυνομίας και κάθε άλλου οχήματος Έκτακτης Ανάγκης.

Σχετικά Άρθρα