fbpx
Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στην Παραλία Ερασμίου Ξάνθης

Στις 27 Αυγούστου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού και πανηγυρίζει το ιερό παρεκκλησιο του που είναι αφιερωμένο προς τιμήν του στην παραλία Ερασμίου. Σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου παραμονές της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμονας τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής παρουσία πλήθους πιστών που έφεραν ως επιτάσσει η εκκλησία μας φανουρόπιτες προς ευλογία.

Λίγα λόγια για τον Άγιο Φανούριο:

Ο Άγιος Φανούριος ήταν ένας νεαρός στρατιώτης που έζησε τον 7ο αιώνα μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Υπήρξε θερμός χριστιανός και μαρτύρησε για την πίστη του. Η ιστορία του Αγίου Φανουρίου είναι γνωστή από την εικόνα του, η οποία βρέθηκε το 1356 στη Ρόδο. Η εικόνα ήταν θαμμένη κάτω από έναν παλιό ναό και βρέθηκε από μια γυναίκα που αναζητούσε το χαμένο της παιδί. Η γυναίκα προσευχήθηκε στον Άγιο Φανούριο και το παιδί της βρέθηκε.

Ο Άγιος Φανούριος θεωρείται ο προστάτης Άγιος των χαμένων αντικειμένων και των αιχμαλώτων. Πολλοί άνθρωποι προσεύχονται στον Άγιο Φανούριο για να τους βοηθήσει να βρουν τα χαμένα τους αντικείμενα ή για να γυρίσουν οι αγαπημένοι τους από τον πόλεμο. Η μνήμη του Αγίου Φανουρίου είναι μια ευκαιρία για τους πιστούς να τιμήσουν τη μνήμη του και να προσευχηθούν για τη βοήθειά του.

Σχετικά Άρθρα