fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ξάνθη: Τελετή λήξης της Σοροπτιμιστικής Ακαδημίας Ηγεσίας με θέμα «Γυναίκα-Ηγέτης στα χρόνια της τεχνητής νοημοσύνης»

Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος φιλοξένησε στην Καβάλα από 18 έως 23 Αυγούστου του 2024 τη Σοροπτιμιστική Ακαδημία Ηγεσίας (SIE Leadership Academy) SLA Greece 2024 με θέμα «Γυναίκα-Ηγέτης στα χρόνια της τεχνητής νοημοσύνης. Νέες προκλήσεις και προοπτικές».

Η τελετή λήξης και η απονομή των πιστοποιητικών φοίτησης έγινε στην Ξάνθη το βράδυ της 23 ης Αυγούστου στο Χατζιδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, αφού προηγήθηκε ξενάγηση στην παλιά πόλη της Ξάνθης και επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της ΦΕΞ. Οικοδεσπότες στην Ξάνθη ήταν ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης που εκπροσωπήθηκε από την Αντιπρόεδρο του κ. Χριστίνα Ζλάτκου-Μίτογλου και το μέλος του
και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του SLA Greece 2024 κ. Μαρία Ευρυδίκη Γκράτζιου.
Η Ελληνική Ακαδημία Ηγεσίας, υπό την καθοδήγηση της Soroptimist International of Europe και της Προέδρου της Hafdis Karlsdottir προσέφερε σε 24 νεαρές γυναίκες, ηλικίας 22 έως 35 ετών, με πανεπιστημιακές σπουδές, που επιλέχθηκαν αυστηρά βάσει κριτηρίων και προέρχονται από την Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία και Τουρκία, συνεδρίες με θέματα
Ηγεσίας και νέων εργαλείων της Τεχνητής Νοημοσύνης και των δυνατοτήτων της, έτσι ώστε οι γυναίκες αυτές να μπορέσουν να αξιοποιήσουν μελλοντικά τις γνώσεις που έλαβαν, ως Ηγέτιδες, στο πεδίο της επιστήμης και της εργασίας τους.
Οι διαλέξεις και τα εργαστήρια έγιναν στην Αγγλική από έμπειρους και καταξιωμένους στο αντικείμενο τους Ομιλητές όπως την Ομότιμο Καθηγήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Καίτη Χούστη, την Ομότιμο Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδική στα θέματα Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Νανση Παπαλεξανδρή, τον Αναπληρωτή Καθηγητή επιστήμης υπολογιστών και μηχανικής του Πανεπιστημίου Santa Cruz της Καλιφόρνια κ.
Vago Chatziafrati, την Dr. Inga-Lena Darkow ειδική σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, τις κ.κ. Εριφύλη Γαλή, Ελένη Γκέκα, Αγγελική Κολλιροπούλου, Μαρία Μηλιτσοπούλου και Εβελίνα Μπάκιντα ειδικές στην επικοινωνία, τα οικονομικά, το marketing και το coaching.
Η Σοροπτιμιστική Ακαδημία Ηγεσίας πραγματοποιείται εδώ και 5 χρόνια και διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Σοροπτιμιστική Ένωση μιας διαφορετικής χώρας που ανήκει στην Σοροπτιμιστική Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Έχει πραγματοποιηθεί ήδη στη Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία και φέτος διοργανώθηκε στην Ελλάδα.
Την SLA GREECE 2024 παρακολούθησαν δια ζώσης η Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών, Ηγεσίας και Μέντορινγκ της Ευρωπαϊκής Σοροπτιμιστικής Ομοσπονδίας καθώς και η υπεύθυνη του Τμήματος της Γυναικείας Ηγεσίας οι οποίες έδωσαν τα εύσημα στην Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από τις κ.κ. Ιωάννα Κοτσαρίνη, Πρόεδρο της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος (ΣΕΕ), Μαρία Οικονομίδου, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής SLA GREECE 2024, Μαρία-Ευρυδίκη Γκράτζιου, μέλος του Σοροπτιμιστικού
Ομίλου Ξάνθης, τ. Πρόεδρο της ΣΕΕ και νυν εκπροσώπου της στης SIE, η οποία είχε το όραμα για την δημιουργία Ακαδημία Ηγεσίας για Γυναίκες στην Ελλάδα και επί προεδρίας της δημιούργησε Ταμείο για την Ακαδημίας, την Βιλλυ Μάκου Αντιπρόεδρο της ΣΕΕ που φιλοτέχνησε το logo της Ελληνικής Σοροπτιμιστικής Ακαδημίας Ηγεσίας, Σύλβα Μούτσογλου γραμματέα της SLA GREECE 2024, Δέσποινα Δρένου, Ευδοκία Αικατερινάρη,
Μήτση Πασιά, Αλεξάνδρα Κουτσουκέλη, Ερατώ Παλαιολόγου και Ελένη Μπρεδάκη Αντιπρόεδρο της ΣΕΕ και υπεύθυνη του Mentoring που θα ακολουθήσει και θα προσφερθεί προς τις εκπαιδευόμενες για 9 μήνες, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2024.
Ο Διεθνής Σοροπτιμισμός (SI) είναι μία παγκόσμια εθελοντική γυναικεία Οργάνωση, με εκπροσώπηση στον ΟΗΕ, που αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής των γυναικών και κοριτσιών. Αποτελείται από πέντε (5) Ομοσπονδίες – της Ευρώπης (SIE), της Αμερικής (SIA), της Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας (SIGBI), του Νοτιοδυτικού Ειρηνικού (SISWP) και της Αφρικής (SIAF). Το δίκτυό μας, που απαριθμεί περίπου 72.000 μέλη σε 121 χώρες
και περιοχές, δραστηριοποιείται σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για να εκπαιδεύσει, ενδυναμώσει και δημιουργήσει ευκαιρίες για τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Οι δράσεις του πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται σε θέματα όπως η εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και της Ανθρώπινης Διακίνησης, Βιωσιμότητα και Ασφαλείς Συνθήκες Υγιεινής, Εκπαίδευση, Ηγεσία και οτιδήποτε επηρεάζει τις ζωές των γυναικών και των κοριτσιών.
Η Ευρωπαϊκή μας Ομοσπονδία έχει εκπροσώπους στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο EWL και στον Οργανισμό για την ασφάλεια και την συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE). Εδώ και 5 χρόνια υποστηρίζει και εποπτεύει την Ακαδημία Ηγεσίας για Γυναίκες η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Σοροπτιμιστική Ένωση μιας διαφορετικής χώρας που ανήκει στην Σοροπτιμιστική Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Σχετικά Άρθρα