fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Χρόνια πολλά ! Πανηγυρίζει η ΙΜ Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας στην Ξάνθη (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε στην Ι.Μ.  Ξάνθης και Περιθεωρίου η Κοίμηση της Θεοτόκου. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης. Την παραμονή της εορτής, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα, τελέσθηκε η Κάθοδος του Επιταφίου της Παναγίας και η λιτάνευσή του μέχρι την εναπόθεσή του στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας πανυγυρικός εσπερινός και η Aκολουθία των Eγκωμίων της Θεοτόκου. Ακολούθως στον προαύλιο χώρο της μονής τελέσθηκε αρτοκλασία.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στον Θείο λόγο του αναφέρθηκε την Θεοτόκο που σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας την επικαλούμαστε έχουμε την Μάνα. Ο Μητροπολίτης  Ξάνθης ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν για την φύλαξη της μονής τους καλοκαιρινούς μήνες, την πυροσβεστική, την αστυνομία και τον δήμο Ξάνθης.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός με την σύζυγο του, ο στρατηγός διοικητής του Δ σώματος Στρατού, ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Διευθυντής πυροσβεστικής Ξάνθης δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα