fbpx
Κύριο ΘέμαΟικολογίαΤελευταία Νέα

Χωματερή ζώων Ξάνθης – η Ντροπή των Δήμων Ξάνθης, του ΥΠΕΣ και της Χώρας !

Προς τον Υπουργό ΥΠΕΣ και την Ειδική Γραμματεία. Θέμα: Καμία ενίσχυση για ζώα της χωματερής Ξάνθης.

Κατά τη συνάντησή μας το περασμένο Φεβρουάριο ένα από τα θέματα που συζητή- θηκαν ήταν τα εκατοντάδες ζώα στη χωματερή Ξάνθης.

Είχατε μάλιστα εκφράσει τότε την απορία και την αγανάκτησή σας γιατί ο Σύλλογος

«Αδεσποτούλια Ξάνθης» είχε δημοσιεύσει στις αρχές του χρόνου επιστολή με τα όσα τραγικά συνέβαιναν και εξακολουθούν να συμβαίνουν στη χωματερή, μολονότι είσα- στε σε επικοινωνία και βοηθούσατε τα ζώα της χωματερής.

Σήμερα είμαστε στη θέση να καταλάβουμε τι ανάγκασε  και  υποχρέωσε  τους  εθελο- ντές να βγάλουν δημόσια κραυγή απόγνωσης. Είναι οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και τα πολλά «θα».

Γιατί αυτοί οι τρελοί, όπως τους αποκαλείτε (γνωστικοί είναι αυτοί που σας χαϊδεύ- ουν α αυτιά), ένα χρόνο τώρα συνεχίζουν να μαζεύουν πτώματα και κουτάβια και να τα φροντίζουν από την τσέπη τους και την τσέπη του απλού κόσμου.

Στη συνάντησή μας αυτή μας ενημερώσατε για τα μέτρα στήριξης των ζώων και του συλλόγου, που σήκωνε στις αδύναμες πλάτες του τον Άτλαντα.

Εξ μήνες μετά καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει, καμία στήριξη οικονομική για τις πλείστες όσες ανάγκες των 500 περίπου άστεγων ζώων, με τους εθελοντές να έχουν λυγίσει κάτω από το βαρύ φορτίο που σηκώνουν ολομόναχοι και η μόνη τους βοή θεια να έρχεται από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τον Απρίλιο μήνα τα ζώα της περιοχής αυτής ανέλαβε ο Δήμος Τοπείρου και από το πρόγραμμα Φιλόδημος του πιστώθηκαν

200.000 ευρώ για την διαχείριση των ζώων αυτών και πιο συγκεκριμένα 110.000 για κτηνια-

τρική περίθαλψη, 60.000 για τροφές και 30.000 για αγορά οχήματος περισυλλογής.

Όμως ο Δήμος Τοπείρου, τρεις μήνες μετά δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τα ζώα της χωματερής.

Που πήγαν τα 200.000 ευρώ;

Η ανακοίνωση της τεράστιας βοήθειας των Γερμανών με 529.000 ευρώ σε τροφές, στειρώσεις, φάρμακα, κ.λ.π., τους ανάγκασε προχθές να ρίξουν ψίχουλα τροφής και αλλού αντί αλλού. Φωτογραφήθηκαν μάλιστα για το κατόρθωμα αυτό γιατί αυτό και μόνο αυτό τους νοιάζει.

Κυρία Δημοπούλου, αντιλαμβάνεστε ίσως, ότι αν οι φροντιστές του σωματείου «Αδε- σποτούλια Ξάνθης» δεν πήγαιναν σε καθημερινή βάση στη χωματερή για να τα βοη- θήσουν, τα ζώα θα ήταν νηστικά και πιθανόν νεκρά.

Μήπως άδικα και πάλι αναγκάζονται να διαμαρτυρηθούν;

Αναμένουμε λοιπόν άμεσα την απάντηση σας για το που βρίσκονται αυτά τα

200.000 ευρώ και γιατί δεν δίνονται για τα ζώα και τους εθελοντές.

Τι λένε τα Adespotoulia Xanthis https://www.facebook.com/share/p/5J4v8RBVcWaDux4q/ Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

Νατάσα Μπομπολάκη Πρόεδρος της

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις Περιβάλλον, Ζώα, αντι Κυνήγι Νομικός

Σχετικά Άρθρα