fbpx
ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Κυριακή πρωί: Ακόμη χωρίς νερό οι οικισμοί και το παραλιακό μέτωπο στα Άβδηρα… η ΔΕΥΑΑ κατηγορεί τους πολίτες… έλεος ρε σεις θέλετε και τουρισμό στην περιοχή!!!

Νέος Ζυγός, 14/7/2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρά την αποκατάσταση της διαρροής του κεντρικού δικτύου της γραμμής «Αβδήρων» και την απρόσκοπτη υδροδότηση των δεξαμενών των οικισμών και των παραλιών της Δ.Ε. Αβδήρων, εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς νερό πολλοί συνάνθρωποί μας εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης που γίνεται από κάποιους άλλους.

Αντίστοιχο φαινόμενο εντοπίζεται και στους οικισμούς που υδροδοτούνται από το κεντρικό αντλιοστάσιο του Σελέρου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και με βάση σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ, ανακοινώνουμε ότι:

  • Απαγορεύεται αυστηρά το πότισμα με λάστιχο και με μπεκ χώρων πρασίνου και οπωροκηπευτικών καθώς και το πλύσιμο αυτοκινήτων και αυλών.
  • Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ και αν επαναληφθεί η παράβαση με διακοπή της υδροδότησής τους.
  • Το μέτρο αφορά τους οικισμούς Αβδήρων, Βελόνης, Γκιώνας, Πεζούλας, Μάνδρας, Μυρωδάτου, Σελέρου, Βελοχωρίου, Γρήγορου, Σημάντρων και Φιλίων καθώς και όλη την παραλιακή περιοχή από τη Μάνδρα ως το Μυρωδάτο.
  • Το μέτρο θα ισχύσει επ’ αόριστον έως ότου αλλάξουν οι συνθήκες και ομαλοποιηθεί η υδροδότηση όλων των κατοίκων.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μέτρου η ΔΕΥΑΑ θα προχωρήσει σε διαρκείς πολύωρες διακοπές υδροδότησης στις παραπάνω περιοχές, προκειμένου να γεμίσουν οι δεξαμενές τους.

Είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας να αντιληφθούμε όλοι ότι με τις συνθήκες των ακραίων θερμοκρασιών, της πρωτόγνωρης ξηρασίας και της επακόλουθης λειψυδρίας που επικρατούν, πρέπει να περιορίσουμε τη χρήση του πόσιμου νερού στις άκρως απαραίτητες ανάγκες μας (πόση, μαγείρεμα, ατομική καθαριότητα) ώστε να διασφαλίσουμε την επάρκειά του για κάθε συνάνθρωπό μας.

ΔΕΥΑ Αβδήρων

Σχετικά Άρθρα