fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Ελένης της Σινωπίτιδας στον ΙΝ Αγίων 12 Αποστόλων Ξάνθης

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τα εγκαίνια του ιερού ναού των Αγίων 12 Αποστόλων Ξάνθης. Η Μητρόπολη Ξάνθης και ο ιερός ναός των Αγίων 12 Αποστόλων για να τιμήσουν αυτή την επέτειο υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΚ ΣΙΝΩΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ. Η Τίμια Κάρα της Αγίας Νεομάρτυρος Ελένης, φυλάσσεται στον Ιερό ναό Αγίας Μαρίνης, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Είναι προστάτης των πονοκεφάλων, σύμφωνα με τον βίο της.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα παρουσία πολλών κληρικών από την μητρόπολη της Ξάνθης. Τα ιερά λείψανα συνόδεψαν οι δύο σύλλογοι Ποντίων Ξάνθης συνοδεία ποντικής λύρας. Ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος. Τα Ιερά Λείψανα θα μένουν στο ναό μέχρι την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.


Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 30-06-24 ΏΡΑ 07:00: Κυριώνυμον ημέρα της εορτής θα τελεστεί Όρθρος και ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Παντελεήμονος. Το απόγευμα στις 18:00 θα τελεστεί ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων και της Αγίας Παρθενομάρτυρος Ελένης της Σινωπίτιδας και εν συνεχεία ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ μετά ΑΓΙΑΣΜΟΥ στις 20:30.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01-07-24 ΏΡΑ 07:30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία Το απόγευμα στις 18:00 Ακολουθία του ιερού ευχελαίου.

ΤΡΙΤΗ02-07-24 ΏΡΑ 07:00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία Αναχώρησις Τιμίας Κάρας.

Σχετικά Άρθρα