fbpx
Τελευταία ΝέαΤοπικά νέαΧρησιμές Πληροφορίες

Συμπληρωματικές εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Ξάνθης

ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΚΚΛ/ΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΧ ΕΤ 2024- 25

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες ότι:
Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό νομικό πλαίσιο λειτουργίας του νέου Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Ξάνθης το οποίο λειτουργεί επίσημα από την φετινή σχολική χρονιά, με κανόνες ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, έχει ολοκληρωθεί η 1η φάση των εγγραφών των μαθητών για τη νέα σχ. χρονιά 2024-25
για τις τάξεις Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.
Υπενθυμίζεται ότι στο Εκκλησιαστικό Σχολείο λειτουργούν και οι δύο Βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνάσιο και Λύκειο. Λόγω της ύπαρξης κενών θέσεων, δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικής εγγραφής μαθητών.
Στις τάξεις Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στις αρχές Σεπτέμβρη(2 έως 4 Σεπτέμβρη)οι ειδικές κατηγορίες Πολυτέκνων, Τριτέκνων, Μονογονεϊκών οικογενειών και οικογενειών με Χαμηλό εισόδημα(κάτω των 12000 euro). Ωστόσο, εάν κάποιοι γονείς που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση τον Απρίλιο για τη διαδικασία εισαγωγής με εξετάσεις, να επικοινωνήσουν με τη δ/νση του σχολείου για να υποβάλλουν εκπρόθεσμη αίτηση εγγραφής στις Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.
Στις υπόλοιπες τάξεις Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου καθώς και στη Β΄ Λυκείου, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή όποιοι επιθυμούν, το ίδιο διάστημα 2-9 Σεπτεμβρίου .
Διευκρινίζεται ότι για τις Β΄ και Γ΄ τάξεις εάν ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος των κενών θέσεων, θα διεξαχθεί διαγωνισμός «test δεξιοτήτων» πριν την έναρξη των μαθημάτων.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους γονείς και κηδεμόνες στο σχολείο με δύο τρόπους: είτε με φυσική παρουσία, είτε ηλεκτρονικά μέσω μέϊλ mail@lyk-ekkl- xanth.xan.sch.gr ή [email protected] .
Σχετική ανακοίνωση θα γίνει και στα τέλη Αυγούστου. Τέλος, την περίοδο του καλοκαιριού το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη, όπως όλα τα σχολεία της Ξάνθης.
Πληροφορίες: 2541029911 και 2541350547(νέο)
Από τη διεύθυνση του σχολείου
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ, M.Sc.

Σχετικά Άρθρα