fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Ισόβια κάθειρξη στον Τούρκο που τραυμάτισε θανάσιμα τον 57χρονο στο Τελωνείο των Κήπων από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Ξάνθης

Στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Ξάνθης συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του 34χρονου Τούρκου που πέρυσι το καλοκαίρι παρέσυρε έναν 57χρονο στους Κήπους Έβρου και τον τραυμάτισε θανάσιμα μετά από διαπληκτισμό για την παραχώρηση προτεραιότητας. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε διακοπεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 που εκδόθηκε και η απόφαση.
Ομόφωνη η απόφαση δικαστών και ενόρκων – Έκριναν τον κατηγορούμενο ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και του επέβαλαν ποινή ισόβιας κάθειρξης
Σήμερα κατέθεσαν οι υπόλοιποι μάρτυρες και οι πραγματογνώμονες και ο εισαγγελέας στην αγόρευση του πρότεινε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (ανθρωποκτονία με δόλο).
Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος (Μαρία Γκαμπράνη και Σοφία Σαριπανίδου ) και της υπεράσπισης (Μπάρκας Ιωάννης και Αχμέτ – Κεχαγιά Ιχσάν) και αμέσως μετά η συνεδρίαση διεκόπη για μία ώρα περίπου και στις 18.45 το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου , η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων που ήταν ομόφωνη και έκριναν τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο και του επέβαλαν ποινή ισόβιας κάθειρξης .
Να σημειωθεί πως στο άκουσμα της απόφασης και της ποινής που επιβλήθηκε στον 34χρονο κατηγορούμενο, οι συγγενείς του ξέσπασαν σε φωνές αποδοκιμασίας.
Ο κατηγορούμενος μέσω τον δικηγόρων του άσκησε έφεση κατά της απόφασης και στη συνέχεια οδηγήθηκε αρμοδίως στο κρατητήριο του Αστυνομικού Μεγάρου Ξάνθης από όπου και θα οδηγηθεί στις φυλακές .
Η δικηγόρος της οικογένειας του 57χρονου θύματος κ. Μαρία Γκαμπράνη μίλησε αποκλειστικά στο xanthipost.gr και μεταξύ άλλων δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση δικαίωσε επιτέλους και τη μνήμη του εκλιπόντος αλλά και την οικογένεια του θύματος. Μία οικογένεια που ξαφνικά έχασαν τον πατέρας τους και η σύζυγος τον άνδρα της, με τόσο βίαιο τρόπο.

Εδώ και έναν χρόνο η οικογένεια του θύματος περίμενε στωικά την απόφαση του δικαστηρίου – Έχουμε και συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη
Οι δικαστές και οι ένορκοι έβγαλαν μία δίκαιη απόφαση στηριζόμενοι σε όλα τα αποδεικτικά μέσα που όλα κατέτειναν στην ενοχή του κατηγορούμενου στον οποίοι επέβαλλαν ποινή ισόβιας κάθειρξη αφού καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με δόλο, κατέληξε η κ. Γκαμπράνη.

Το ιστορικό της υπόθεσης που κατέληξε σε τραγωδία
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 07.07.2023, όταν σε ουρά αυτοκινήτων 30 μέτρων στο Τελωνείο των Κήπων, ο 57χρονος ζήτησε να του παραχωρήσουν σειρά για να περάσει ώστε να στρίψει αριστερά στην παρακαμπτήριο για το χωριό του.
Ακολούθησε διαπληκτισμός του 57χρονου με τους οδηγούς, που είχε σαν αποτέλεσμα να περάσει αυτοκίνητο πάνω από το σώμα του για να προχωρήσει, αδιαφορώντας και προκαλώντας του βαριά τραύματα ιδιαίτερα στο κεφάλι.
Η Αστυνομία συνέλαβε τον 33χρονο Τούρκο μετανάστη κάτοικο Γαλλίας, ο οποίος επέστρεφε με άδεια στην πατρίδα του για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης ενώ ο 34χρονος μεταφέρθηκε συνοδεία περιπολικών στο κρατητήριο του Αστυνομικού Μεγάρου Ξάνθης από όπου και θα οδηγηθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί.

Σχετικά Άρθρα