fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Ορκωμοσία της Ομάδας Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της Ομάδας Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων (ΟΔΙΑΚ) στην Ξάνθη. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον Προαύλιο χώρο της ομάδας, προσελκύοντας πλήθος κόσμου και διακεκριμένων προσκεκλημένων.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος απηύθυνε λόγο εμψύχωσης και ευλογίας προς τα μέλη της ΟΔΙΑΚ. Ο Μητροπολίτης τόνισε την αξία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και τη σημασία του εθελοντισμού, εκφράζοντας την περηφάνια του για την παρουσία μιας τόσο ενεργής ομάδας στην περιοχή.

Ιδιαίτερη τιμή αποδόθηκε στον πρώην δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, για τη συνεχή υποστήριξη και συμβολή του στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Τσέπελης, λαμβάνοντας την τιμητική διάκριση, ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της ΟΔΙΑΚ για την αφοσίωση και το έργο τους, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών ομάδων για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων.

Παρόν στην εκδήλωση ήταν επίσης και ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης, Παναγιώτης Αμβροσιάδης. Ο κ. Αμβροσιάδης εξήρε την προσπάθεια των εθελοντών, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στην προστασία και στήριξη της τοπικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Η τελετή της ορκωμοσίας επισφράγισε την αφοσίωση και το ήθος των νέων μελών της ΟΔΙΑΚ, που δεσμεύτηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ανιδιοτέλεια και ζήλο. Η εκδήλωση έκλεισε με θερμά χειροκροτήματα και ευχές για επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει η Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων.

Η ορκωμοσία της ΟΔΙΑΚ αποτέλεσε έναν ύμνο στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι, μέσα από τη συλλογική δράση και τη συνεργασία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας και να στηρίξουμε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα