fbpx
ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ Ευρωεκλογές 2024: Επιτακτική ανάγκη η λήψη μέτρων  και η ανανέωση προσώπων

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη Θράκη και στη Ροδόπη αναδεικνύουν κρίσιμα προβλήματα που η ελληνική πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα αγνοούν συστηματικά. Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ κατάφερε να συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ψήφων, παρά τη μείωση σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογές, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στη στάση της ελληνικής πολιτείας και την έλλειψη πραγματικής εκπροσώπησης.

Η απουσία αποτελεσματικής πολιτικής προσέγγισης από τα μεγάλα κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, αφήνει τους πολίτες της Θράκης και της Ροδόπης εκτεθειμένους σε εξωτερικές επιρροές και εντείνει την αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες. Οι μηχανισμοί της Τουρκίας δραστηριοποιούνται ανεμπόδιστα στην περιοχή, ενώ οι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι και απογοητευμένοι από την έλλειψη υποστήριξης από την ελληνική πολιτεία.

Η αποχή των πολιτών από τις εκλογές, αν και δεν είναι λύση, αποτελεί όπως φαίνεται μοναδικό τρόπο έκφρασης και  ένδειξη της απογοήτευσης και της αποξένωσης από το πολιτικό σύστημα. Η έλλειψη ισχυρής εκπροσώπησης και εκπροσώπων  και η αδιαφορία των κομμάτων για τα τοπικά προβλήματα οδηγούν σε μια κατάσταση όπου οι πολίτες της Θράκης και της Ροδόπης αισθάνονται αποκομμένοι από την κεντρική πολιτική σκηνή και αβοήθητοι απέναντι στις εξωτερικές επιρροές αλλά και στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Σε μια περίοδο πολέμου, παραπληροφόρησης και λαϊκισμού η συμμετοχή των ανθρώπων διεκδικεί τον ρόλο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Έτσι η φωνή του πολίτη αποκτά μεγάλη σημασία στην εξέλιξη των πραγμάτων

Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή και να προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους κατοίκους. Μόνο έτσι θα μπορέσει να μειώσει την αποχή και να προωθήσει μια πορεία ανάπτυξης και ευημερίας για τη Θράκη και τη Ροδόπη.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αποτελούν ένα καμπανάκι αφύπνισης για το πολιτικό σύστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες απαιτούν αλλαγή και βελτίωση. 

Οι πολίτες ζητούν πολιτικές που ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες. Η πολιτική προσέγγιση πρέπει να μεταφράζεται σε πράξεις που θα φέρουν απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Οι πολίτες επιθυμούν πολιτικούς που κατανοούν και αγωνίζονται για τα τοπικά ζητήματα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα